Recenzie: O educație costisitoare de Nick McDonell

Acestea au fost ultimele cele mai lungi 90 de pagini din viața mea. Credeam că nu se mai termină și că nu voi ajunge la finalul acestei cărți incredibil de detaliate. Acum stau și mă gândesc ce aș putea să scriu. Nu sunt obișnuită să fac comentarii acide legate de o carte, însă acum categoric nu mă pot abține.

O Educatie Costisitoare

Detaliile sunt bune pentru a putea înțelege acțiunea unei cărți, dar aici au fost multe rău de tot. Salturi în trecut bruște, detalii despre personaje care nu apar decât o singură dată, maxim de două ori, după care dau colțul, iar în aceste două dăți le este prezentat întregul CV de care chiar nu îmi pasă.

Și în plus personajele principale păreau a fi marionetele unui singur personaj – fantomă. Nu e așa că nu are logică? Și îl consider personaj – fantomă pentru că nu a apărut „fizic” decât o singură dată – Hatashil – în timp ce satul lui plin de soții și copii ai săi a fost aruncat în aer. Masacru atribuit lui de către nu știu ce organizație americană, de care nu se dă nici un delaiu concret.

Legat de personajele principale sunt patru, legate între ele de acest Hatashil. Un student african cu rude în satul aruncat în aer pe nume David Aya, iubita acestuia Jane Baker care vrea să fie jurnalist, o profesoară de la Harvard care a câștigat premiul Pulitzer pentru că a scris o carte despre salvatorul/mântuitorul Hatashil pe nume Susan Lowell și super-bărbatul bun la toate, Michael Teak care este un soldat sau un fel de agent secret trimis în Africa pentru o misiune ridicol de simplă: să predea un plic plin cu bani și un celular lui Hatashil.

Și de aici au pornit lungile CV-uri si descrieri, doar pentru a descrie o acțiune extrem de simplă: reabilitarea lui Hatashil.

Concluzia? Nici eu nu o știu și după cum vedeți, nu am fost în stare să înțeleg mare lucru din ce am citit. Dar dacă vreodată o să citiți această carte, v-aș ruga să nu uitați și de mine și să îmi explicați ce ați înțeles.

Titlu: O educație costisitoare

Titlu original: An Expensive Education

Autor: Nick McDonell

Editura: All

Anul publicării: 2011

Notă: 1/5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s