Recenzie: Misterul crimei fără cadavru de Agatha Christie

Misterul Crimei...Misterul crimei fără cadavru” este prima carte de Agatha Cristie pe care o citesc și mi-am cumpărat-o miercuri de la librăria facultății.

Cartea a fost citită doar în pauze, metrou și RATB. A fost un mod perfect de evadare din lumea problemelor mele, pentru că m-am concentrat la problemele Gwendei Reed, care la frageda vârstă de trei ani, fusese martora morții mamei sale vitrege. Ce pot să spun? Trebuie să fii un actor bun și un tactician iscusit ca să poți să-i faci față lui Miss Marple, o bătrânică ce m-a intrigat până la ultimile rânduri. Cum e posibil așa ceva, nici eu nu știu.

Revenind asupra subiectului cărții care este foarte interesant, micuța Gwennie a crescut, iar după 18 ani, întâmplarea face ca împreună cu soțul său să cumpere exact aceeași casă în care mama ei vitregă fusese ucisă. Pare o poveste SF, însă este cât se poate de polițistă cu foarte mult mister și mi-au trebuit 150 de pagini ca să îmi dau seama că criminalul era… SECRET.

Amintiri care își spun cuvântul după aproape două decenii, o crimă în retrospectivă, un soț pasionat de astfel de povești și multe secrete, sunt piesele cheie ale acestui puzzle fantastic. Nici acum nu îmi vine să cred că am așteptat atâta amar de vreme ca să citesc seria Miss Marple și pentru că eu niciodată nu fac lucrurile într-un mod normal, am început cu volumul 13 al acestei serii. Minunat!

Titlu: Misterul crimei fără cadavru

Titlu original: Sleeping Murder

Autor: Agatha Christie

Editura: RAO

An apariție: 2011

Nota: 4/ 5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s