Recenzie: Magicienii sorțitori de Sophie Audoin Mamikonian (Tara Duncan #1)

Ei bine, aceasta se poate considera deschiderea rubricii Cărțile Copilăriei care debutează cu seria Tara Duncan de Sophie Audoin Mamikonian. La început m-am gândit să scriu într-o singură postare despre toate cărțile, însă sunt mai mult decât sigură că aș omite scene destul de importante din fiecare volum în parte și pe toată colecția mea SH, sunt 7 volume apărute la noi.

Tara Duncan #1Primul volum al seriei Tara Duncan este Magicienii Sorțitori unde ne este prezentată planeta AltăLume așa cum este. Este o carte care ne introduce într-o lume care a reușit să aducă în același loc magia din Harry Potter și lumile magice din Stăpânul Inelelor. Nu lipsesc nici personajele originale, cum ar fi trolii, care adesea sunt descriși ca fiind idioți dar care dacă de hrănesc cu carne, riscă să devină căpcăuni și să distrugă tot în cale, iar elfii sunt preferații mei. Cred că încă sunt sub influența lui Legolas, însă unul din personajele principale este un semi-elf care este atât de grozav, încât aș sta toată ziua și aș citi despre el, chiar dacă au trecut patru ani de când am citit prima dată acest volum. Iar originalitatea autoarei nu se oprește aici, pentru că există meseria de hoț, dacă vă vine să credeți. Hoții sunt angajați ai guvernelor statelor din AltăLume care trebuie să facă un fel de muncă în folosul comunității furând informații de la „bogați” și dându-le tuturor, cum ar fi Caliban dal Salan sau Cal. Desigur că lista nu se oprește aici, ci continuă la infinit.

Totuși Tara Duncan nu este niciuna din aceste fiinte magice. Ea este  tânără normală care a crescut pe Terra împreună cu bunica ei, Isabella. Fata este o sorțitoare în devenire, însă nu avea nici o idee că „boala” ei este un har și că este menită să treacă prin multe peripeții, până când o organizație teroristă din AltăLume dă iama la ea acasă pentru a o captura iar ea îi cam prăjește. Și începând de aici, fata se împrietenește cu un dragon, a cărui poziție încă încerc să o înțeleg, semi-elful Robin, hotul Cal, urmașa Frumoasei și Bestiei – Moineau, o pitică Fafnir (care ar face orice să scape de magie) și cel mai bun prieten al său, Fabrice se aventurează pe această planetă magică, unde fata își salvează mama de mult pierdută, distrug un artefact care poate să deschidă falia dintre Limburi și lumea umană și eventual mai încearcă să rămână în viață.

Îmi place stilul autoarei pentru că este simplu, amuzant și ușor de înțeles, dând viață personajelor într-un fel de-a dreptul special. Îmi place că nu se complică cu detaliile (prea mult), deși uneori exagerează și că totul la ea este pe înțelesul oricui.

Titlu: Tara Dunacan Magicientii Sorțitri

Titlu original: Les sortceliers

Autor: Sophie Audoin Mamikonian

Editura: Corint Junior

An apariție: 2007

Nota: 3/5

P.S. Dacă doriți să cunoașteți mai bine lumea Tarei, o puteți face pe forumul dedicat seriei Tara Duncan Forum Romania

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie: Magicienii sorțitori de Sophie Audoin Mamikonian (Tara Duncan #1)

  1. Imi place stilul de a scrie al lui Sophie, te face sa razi in timp ce citesti peripetiile Tarei. Din pacate, in ultimele volume aparute la noi (volumele 4,5,6) mi se pare ca exagereaza uneori, existand prea multe momente amuzante cand situatia nu e deloc asa.

    • Da, dar la un moment dat prin volumul 3, Cal chiar precizeaza ca singura modalitate sa ramana intreg la minte in situatiile critica sunt glumele. Desigur ca eu nu am citit volumele 6 si 7, dar din cate imi amintesc volumul 5 este mai siropos decat restul si parca s-ar indrepta spre partea cu homonii circula prin corpul uman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s