Recenzie: Sceptrul blestemat de Sophie Audoin Mamikonian (Tara Duncan #3)

Hm…nu prea știu cum aș putea să încep această recenzie, chiar dacă face parte din Cărțile Copilăriei . Îmi este destul de greu să îmi spun părerea dat fiind că această carte a fost cu adevărat….pompoasă.

Tara Duncan #3

Până acum eram obișnuită cu diverse acțiuni comprimate într-o singură carte, însă de data asta au fost mai multe nuvele, legate între ele, adunate într-o singură carte.

Nu aș putea să le definesc exact căci am avut parte de un mister întocmai ca cele cu care ne-a obișnuit Agatha Christie, pe care Tara l-a rezolvat destul de repede, apoi a fost o poveste parcă desprinsă din vechile filme de groază alb negru în care protagoniștii au fost Fabrice și Moineau, urmate imediat de o poveste apocaliptică în care Magister invadează AltăLume cu o armată de demoni. Desigur că finalul ne rezervă o surpriză neașteptată și se tremină cu bine, însă până ce Tara își ia o mini-vacanță.

Din toate aceste mici istorioare cea mai simpatică și în același timp inutilă a fost cea a lui Fabrice. A fost un cliché. Cu toții știm că Fabrice este cel mai puțin puternic dintre sorțitori, așa că a încercat să își învingă acest handicap artificial. A învățat mai mult, a muncit mai mult și chiar a descoperit o poțiune care să îl facă mai puternic, numai că asistenta lui, Moineau, a adăugat un ingredient în plus, iar Fabrice a devenit un fel de monstru doritor de putere. Desigur că toată acțiunea s-a petrecut în câteva pagini iar la final, lucrurile s-au sfârșit cu o simpatică poveste de dragoste. Însă faptul că a fost „de umplutură” o face să fie inutilă. Nu a avut nici o legătură cu povestea originală, iar eu aș fi încadrat-o într-o carte specială  gen „Tara Duncan – alte povești” sau ceva de genul.

Oricum, cartea a fost o lectură ușoară și mi-a amintit de zilele de vară în care mâncam mere din grădina bunicii când o citeam.

Titlu: Sceptrul blestemat

Titlu original: Le Sceptre Maudit

Autor: Sophie Audoin Mamikonian

Editura: Corint Junior

An apariție: 2008

Nota: 3/5

P.S. Dacă doriți să cunoașteți mai bine lumea Tarei, o puteți face pe forumul dedicat seriei Tara Duncan 

Advertisements

One thought on “Recenzie: Sceptrul blestemat de Sophie Audoin Mamikonian (Tara Duncan #3)

  1. Fabrice nu a fost niciodata personajul meu preferat din aceasta serie, iar incercarile lui de a deveni mai puternic erau la un moment dat enervante. Volumul a fost totusi plin de actiune si umor, iar lupta de la final a fost scrisa foarte bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s