Recenzie: Albastru de safir de Kerstin Gier (Culorile Dragostei #2)

Pe acordurile hipnotice ale unui vals și înveșmântată în culori spectaculoase, Gwendolyn Shepard își continuă aventurile alături de Gideon de Villiers care pare a fi alesul sau….nu?

Culorile Dragostei #2Paul și Lucy par să fi eșuat în a-i dezvălui lui Gwen un secret, așa că apelează la sentimentele lui Gideon pe care le nutrește pentru Rubin, dar cât sunt de adevărate? Unde se sfârșește manipularea Lojei și unde începe adevărul din sufletul tânărului? Și mai presus, ce se va întâmpla cu Gwen care descoperă adevărul din spatele aparențelor?

Contele de Saint Germain pare să își fi schimbat atitudinea față de Gwendolyn, iar aceasta pare să facă față provocărilor Lojei cu brio învățând menuete, codul bunelor maniere de acum 400 de ani și să poarte veșmintele spectaculoase ale vremii.

Dar trecând peste protocoale și o acțiune care te pierde cu totul în timp aș vrea să revenim la Xemerius. Xemerius este fantoma unui demon care a fost invocat undeva prin secolul al XV-lea pentru a proteja construcția unei biserici care odată ce garguiul a fost distrus, micul demon rătăcește pe pământ plictisit. Asta până o găsește pe Gwen sărutandu-se cu Gideon în biserică, iar de atunci lucrurile se schimbă pentru amândoi.

Fiind vizibil doar pentru Gwen, demonul/garguiul devine spionul tinerei călătoare în timp și uneori chiar sufleur-ul acesteia în luptele de cultură generală contra lui Chralotte și ale mătușii Glenda. Iar remarcile sale sunt pur și simplu grozave. Extrem de amuzant și cu voie bună la fiercare rând, Xemerius a devenit personajul meu preferat încă de acum 3 ani când am citit pentru prima dată această carte. Iar continuarea este… o să vedeți și singuri. ^^

Titlu: Albastru de safir

Titlu original: Saphirblau

Autor: Kerstin Gier

Editura: Litera

Anul publicării: 2011

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie: Albastru de safir de Kerstin Gier (Culorile Dragostei #2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s