Recenzie film: Divergent (Divergent #1)

Divergent #1

Nu pot să vă spun cât de mult mi-a plăcut filmul. Adică, da este primul film pe care îl văd înainte de a citi cartea și am fost plăcut impresionată. Iar surpriza mi-a fost și mai mare când am văzut-o pe Maggie Q în rolul lui Tori. Vreau să precizez că am mers la film în neștiință de cauză. Nu văzusem trailer-ul, nu citisem cartea, nu știam decât cum arată posterul și că este o poveste distopică.

Nu vreau să intru în detalii despre poveste, decât după ce voi citi cartea și voi fi în stare să fac o comparație carte vs. film. Pentru că așa nu am decât cuvinte de laudă și nu pot spune decât că povestea este fantastică, personajele sunt super bine conturate, lumea distopică este bine structurată și realizată de-a dreptul fabulos, iar acțiune avem din plin.

Ceea ce am apreciat la acest film și care nu ma lăsa să stau potolită pe scaun a fost coloana sonoră. Deci soundtrack-ul a fost fantastic. Pur și simplu băteam ritmul cu piciorul și abia m-am abținut să nu mă ridic și să nu încep să dansez pe acolo, iar cel mai mult mi-a plăcut sound-ul Neînfricaților. Defapt fiecare facțiune avea ceva o melodie aparte și a ei, însă aceasta mi-a plăcut cel mai mult.

De asemenea consider că actorii și-au făcut foarte bine treaba în rolurile jucate și că au intrat în pielea personajelor. Nu știu ce să vă mai zic. Sunt prea entuziasmată de poveste ca să mă gândesc la vreun nod în papură.

Divergent 1(Împreună cu Denisa, cealaltă câștigătoare a concursului)

Titlu: Divergent

Titlu original: Divergent

Anul lansării: 2014

Distribuție: Sahilene Woodley (Tris), Theo James (Patru), Zoe Karvitz (Christina), Jay Courtney (Eric), Ansel Elgort (Caleb), Maggie Q (Tori)

Nota: 5/5

Advertisements

22 thoughts on “Recenzie film: Divergent (Divergent #1)

 1. madalinaandrada says:

  Eu nu vreau sa vad filmul inca, cu toate ca trailer-ul e ca o ispita pentru mine. Insa voi rezista acestei ispite, pentru ca nu am citit inca cartea. Vreau s-o citesc si abia apoi voi urmari si filmul.

 2. Andreea Ilie says:

  Inca n-am citit cartea, dar am in plan sa merg sa vad filmul impreuna cu o prietena. 🙂

 3. Giorgiana Turcu says:

  mi-a placut enorm filmul, a fost un cadou mult asteptat, mie un ami-a depasit asteparile…de-abia astept intilnirea cu ei anul viitor..si sa citesc ultimul volum…si bine v-am gasit, ma voi asigura ca citesc postarile voasrte

 4. Lupu Diana says:

  Abia astept sa vad filmul ❤ Cartile mi-au placut foarte, foarte mult, iar daca Allegiant nu o sa apara in curand si la noi cred ca-l voi citit in engleza 🙂
  Felicitari pentru castigarea concursului! 🙂

 5. Denise Christina (@DeniseChris95) says:

  Genial filmul. De la “Jocurile Foamei – Sfidarea” asta e cea mai buna adaptare. Nu e chiar exact ca in carte, dar filmul a fost superb. Vreau imediat al doilea film :)) Sunt total de accord cu soundtrack-ul, Ellie Goulding – Beating Heart, pe repeat.

 6. Serafincean Laura says:

  Ce noroc pe toti cei care aveti cinema in care ruleaza filmele noi. La mine in judet este cinema dar nu dau filmele noi 😦 😦 😦 Mi-a placut cartea foarte mult dar trebuie sa astept mult si bine pana voi vedea si filmul 😦 😦 😦

  • ducablue says:

   De ce nu mai ai putina rabdare pana ce filmul va fi incarcat online? Asa poti sa il vezi linistita si de cate ori iti doresti ^^

 7. Eva Luna says:

  Si eu am vazut filmul si deja vreau sa il vad din nou :))) Toti au facut o treaba tare buna, iar soundtrack-ul e demential. Am pe repeat My Blood si Beating Heart de Ellie Goulding 😀

 8. horade says:

  Am citit primele 2 volume din serie si m-am indragostit de Tris. Sper ca ma voi reindragostii de ea si in film…! 🙂

 9. Teo AnNa says:

  Am văzut filmul şi după cum am mai spus, a fost destul de interesant. Însă nu-l consider un mare “fenomen”, aşa cum e Jocurile foamei.

 10. Alexandra Ioana G says:

  Atat filmul cat si piesele sale m-au facut sa ma indragostesc de el. Foarte interesant iar actorii si-au jucat bestial rolurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s