Recenzie film: Maleficent

A fost odată ca niciodată, un tărâm unde existau două regate: unul locuit de oameni și unul de zâne și creaturi fantastice. În cel de-al doile regat era o zână care era prietena cu toți și încerca să păstreze pacea, până într-o zi când un băiat a intrat în regatul fermecat și a întâlnit-o.

Cam așa începe povestea lui Maleficent, o zână cu aripi și puteri care îi cresc odată cu înaintarea în vârstă.  Dar chiar dacă la început era una din zânele bune, omul a făcut-o să își piardă lumina din suflet în momentul în care trădarea pentru putere și avere își face loc în peisaj. Astfel avem o poveste nemuritoare în care o zână fără aripi și rea își face apariția la nașterea unei prințese care este menită pentru ceva mai mult decât orice și-ar fi putut imagina cineva vreodată.

„O blestem ca până la apusul celei de-a 16-a aniversări să se înțepe un acul unui fus și să cadă într-un somn adânc din care nu o va trezi decât sărutul dragostei adevărate!”

MaleicentNu-i așa că știați partea asta? Ei bine, ceea ce nu știați este că viziunea producătorului despre această poveste este genială și că nu m-am putut abține să nu mă gândesc la un citat din Frozen „chiar și cea mai înghetată inimă se topește în fața dragostei”, căci pentru ca profeția să se îndeplinească, Aurora trebuia să reușească să rămână în viața, or fiind pe mâna trioului neîndemânaticelor ursitoare, viața ei este pusă aproape în fiecare secundă în pericol. Și așa Maleficent devine îngerul păzitor al micuței prințese având grijă de ea încă din primele zile de viață și până ce blestemul cade asupra ei și chiar  și după ce acesta este ridicat.

Și ca să vă dau un spoiler, nu Philip o va trezi pe Aurora din blestem și din păcate nici cioara care, apropo, este personajul meu preferat. Mi-a plăcut de la nume (Diaval) la atitudine și replici. A fost genial!

Așa că eu vă recomand filmul, chiar dacă până la urmă l-am considerat un fel de clișeu și am fost un pic dezamăgită de întorsătura lucrurilor, însă consider că acțiunea și „bestiuța” merită să stai 97 de minute și să-l urmărești.

Titlu: Maleficent

Titlu original: Maleficent

An: 2014

Distribuție: Angelina Jolie (Maleficent), Elle Faning (Aurora), Sam Riley (Diaval), Sharlto Copley (regele Stefan)

Nota: 4,5/5

Advertisements

One thought on “Recenzie film: Maleficent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s