Recenzie: Rătăcire de Lauren Kate (Damnare #2)

Damnare #2Rătăcire” este al doilea volum din seria Damnare publicată de Editura Litera și a fost la propriu un carusel de evenimente care mai de care mai fantastice și imposibile.

Luce este separată de Daniel pentru optspreceze zile, timp suficient ca relația lor să se deterioreze și să intre într-un impas, iar lucrurile să se schimbe radical între ei.

Dacă în celelalte vieți Luce era dedicată 100% lui Daniel și credea tot ceea ce îi spunea el, în această viață adolescenta nu a mai respectat tiparul, ci a început să lupte pentru a rămâne în viață, să caute răspunsuri la miile de întrebări pe care le are și să se întrebe dacă într-adevăr destinul ei este acela de a fi împreună numai și numai cu Daniel. Dar dacă ar putea fi cu un băiat normal, cum ar fi?

Această carte deși a fost scrisă într-un mod superficial și în care acțiunea nu are nici un sens, a fost o lectură relaxantă după stresul provocat de examene și licență. Personajele au fost extrem de diferite cu calități și defecte, preferatul meu fiind Miles, un nefilim care nu are nimic zeiesc în el, ci doar talentul de a face lucrurile să pară mai frumoase și mai simple.

Daniel se află la polul opus lui Miles deoarece el pare să nu poată trăi fără a nu spune o minciună sau să ascundă vreun fapt important din viața lui Luce. Misterul pe care l-a creat în jurul său și secretele pe care continuă să le înmulțească m-au enervat foarte mult și la un moment dat îmi doream ca Luce să se despartă de el și să se ducă unde o vedea cu ochii.

Am fost oarecum dezamăgită de faptul că amicul nostru Cam nu a avut un rol prea important, ci unul episodic, motiv pentru care acțiunea a fost cam plictisitoare. Datorită armistițiului dintre el și Daniel am avut parte de monotonie, problemele de viață ale lui Luce fiind în centrul atenției, lucru care a făcut ca totul să semene cu un CD zgâriat.

Titlu: Rătăcire

Titlu original: Torment

Autor: Lauren Kate

Editură: Litera

Anul publicării: 2010

Nota: 1,5/5

D&E2

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie: Rătăcire de Lauren Kate (Damnare #2)

  1. Teo AnNa says:

    Sunt total fascinată se coperţile acestei serii. Poate că pentru restul nu e cine ştie ce, însă pe mine m-au făcut să vreau să citesc seria.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s