Recenzie animație: Avatar – The Last Airbender (sezonul #2)

„Cartea a doua” din această serie animată este intitulată „Pământul” și îl aduce în prim plan pe Aang care se antrenează în tainele Stăpânirii Pământului.

Călătoria Avatarului prin Regatul Pământului pentru a-și găsi un profesor este presărată o mulțime de peripeții și dușmani noi. În acest sezon facem cunoștință cu sora mai mică a lui Zuko, Azula, care este prezentată ca fiind genul de copil perfect pe care și-l dorește orice părinte.

În cazul de față, prințesa Națiunii Focului este crudă, nemiloasă, puternică… întruchiparea perfectă a răului și copilul preferat al Regelui Ozai. Alături de Mai și Tai Lee, Azula este decisă să pornească Armagedonul în Regatul Pământului.The Last Airbender #2

Personal, am găsit acest personaj ca fiind un extrem de enervant, însă răceala și felul său calculat de a fi, m-au impresionat.

Mai și Tai Lee sunt două personaje simpatice, antagonice. Mai este fiica unui important general al armatei Națiunii Focului care are orice și-ar putea dori o fată: un tată care să îi facă toate voile, o armată de servitori gata să îi îndeplinească orice dorință… însă ea este mereu plictisită, cu emoțiile ascunse. Această lipsă a expresiilor, a făcut personajul să pară unul neutru. Practic ea pare să facă tot ceea ce vrea Azula din două motive: din prietenie și plictiseală.

De partea cealaltă a oglinzii se află Tai Lee. O tânără acrobată care încearcă să își găsească locul în lume. Provenind dintr-o familie numeroasă și fiind a șasea sau a șaptea fiică a unei familii simple, Tai Lee reușește să se împrietenească cu Azula și Mai, cea din urmă devenindu-i cea mai bună prietenă. Nu știu cum aș putea descrie acest taifun întruchipat de acest personaj, pentru că este foarte greu. Niciodată nu poți prezice ce va face în continuare, dar împreună, cele trei fete sunt sarea și piperul poveștii.

În primul sezon când Aang și gașca merg pe insula Kyoshi, întâlnesc un grup de tinere luptătoare, cărora nu le-am acordat prea multă importanță, dar care acum încep să aibă un rol semnificativ în poveste. Printre ele o voi aminti pe Suki, liderul lor.Această tânără luptătoare reușește într-un episod, ce nu a reușit Prințesa Yue în trei. Cumva ajunge la inima lui Soka.

Revenind la acțiune, în timpul călătoriei găștii vesele spre Ba Sing Sei, relația dintre ea și Soka atinge un nou nivel. Mai profund și deloc superficial. Îmi place foarte mult de ea și de felul său de a fi, dar cel mai mult, o admir pentru răbdarea de care dă dovadă în preajma tânărului soldat și a glumelor sale seci. Personal, râdeam mai mult de penibilitatea lui decât de gluma propriu zisă.

Un alt personaj nou și extrem de simpatic este micuța Toph. Aceasta în ciuda faptului că este oarbă, la vârsta de 10 ani este o Maestră a Pământului fantastică, iar până la sfârșitul sezonului îl va învăța pe Aang secretele stăpânirii acestui element. De asemenea ea inventează Stăpânirea Metalului, în timp ce felul ei franc de a fi, dă o nouă culoare Echipei Avatar.

Mi-a plăcut foarte mult cum au evoluat lucrurile în acest sezon, deși am fost șocată de prostia unor personaje. Regele din Ba Sing Sei, părinții lui Toph sau adversarii acesteia din Arenele în care micuța se lupta pentru a scăpa de plictiseală.

Totuși personajul meu preferat a rămas Iroh. Acesta împreună cu Zuko, merg în Capitala Regatului Pământului ca refugiați în speranța că Zuko va alege calea cea dreaptă în cele din urmă. Cei doi încep de jos, lucrând ca și chelneri la o ceainărie, dar până la finalul sezonului, ajung să dețină propria ceainărie.

Din păcate însă sfaturile lui Iroh nu sunt suficient de puternice pentru a ajunge la sufletul nepotului său, astfel la final dorința acestuia de a-și recăpăta onoarea este mai puternică decât calea cea dreaptă, motiv pentru care în cele din urmă alege să meargă acasă alături de Azula și să își reia locul de moștenitor al tronului Națiunii Focului.

Titlu: Avatar: Ultimul Maestru al Aerului/Legenda lui Aang

Titlu original: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Aang

 

Anul lansării: 2006

Nota: 5/5

D&E2

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie animație: Avatar – The Last Airbender (sezonul #2)

 1. Veronica says:

  Azula este pentru mine exact genul de personaj pe care iubesti sa-l urasti :)) Calmul ei si felul ei rational de a fi, de a gandi totul la rece, m-au facut sa o simpatizez, dar sadismul si comportamentul ei fata de fiintele din jur m-au facut sa o detest in aceeasi masura.
  Mai mi-a atras atentia prin simplul fapt ca era fosta iubita a lui Zuko, dar in cel de-al treilea sezon m-a facut sa o simpatizez.
  Suki mi-a fost simpatica inca din primul sezon si m-am bucurat sa vad ca rolul ei devine mult mai important. Ea si Sokka formeaza un cuplu dragut, dar mult mai mult as fi vrut sa o vad impreuna cu Zuko :-??

  • ducablue says:

   Păi probabil că în cele din urmă Sokka rămâne singur. Nu știu de ce, dar am presimțirea că el nu este cel mai norocos om în viață. Dar poate că în al treilea sezon al Legendei Korrei, vom afla mai multe informații despre Zuko pentru că apare de câteva ori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s