Recenzie: Când ești vrăjitoare… de Carolyn MacCullough (Când ești vrăjitoare #1)

Cartea aceasta am câștigat-o în urmă cu un an la un concurs pe blogul Golypedia, căruia îi mulțumesc pentru premiu și ocazia de a evada într-o lume foarte simplă, dar și magică.

Acțiunea cărții este plasată în New York, având-o ca protagonistă pe Tamsin Greene, o tânără vrăjitoare căreia i s-a proorocit un Cand esti vrajitoare...destin magnific, însă realitatea pare să fie alta.

Fata nu are nici un Talent, motiv pentru care pe tot parcursul lecturii avem parte de o chirurgie pe sufletul personajului care este într-un continuu zbucium deoarece se simte ca oaia neagră într-o familie de vrăjitori cu Talente extrem de originale.

Acțiunea începe când tânăra întâlnește un misterios profesor de istorie care o confudă cu sora ei mai mare și perfectă, Rowena, și o roagă să îi găsească un ceas. Pornind de la această rugăminte, lucrurile se precipită și iau o întorsătură neașteptată, mai ales că Tamsin este un fel de cameleon de Talente, spre final devenind una din Păstrătorii sau Gardienii unei puteri foarte mari și periculoase.

Lectura a fost ușoară și relaxantă. Am citit această carte într-o singură zi, pe când mă aflam la ștrand, însă cumva am reușit să uit importanța evenimentelor până am ajuns acasă. Cu toate acestea, am fost rămas cu trăsăturile personajelor adânc tipărite în minte, chiar dacă nu am un personaj preferat.

De exemplu Gabriel s-a făcut remarcat prin pletele sale negre și replicile pe care adesea le găseam amuzante, în timp ce prietena și colega de cameră a lui Tamsin de la cămin s-a remarcat prin vitalitatea sa.

Un personaj care m-a enervat foarte mult a fost James, logodnicul Rowenei. Il consider un fel de bufon cu aere de „divă”, chiar dacă nu a avut un rol prea important. Trebuie să recunosc că la un moment dat, când Rowena era sub influența vrăjii de iubire, chiar m-am bucurat de suferința lui. Însă cred că cel mai mult mi-a plăcut de Althea, bunica lui Tamsin. Aceată vrăjitoare are Talentul de a vedea în viitor. Felul său retras și misterios de a fi m-a făcut să vreau să știu mai multe despre ea, însă autoarea a avut plăcerea de a-mi strica imaginea pe care mi-o făcusem despre ea în ultimele 70 de pagini când Tamsin a călătorit înapoi în timp împreună cu Gabriel pentru a îndeplini ceea ce se dorea a fi ultima sarcină a lui Alistair, profesorul misterios de la NYU care nutrea o ură imensă pentru familia Greene și își dorește un fel de răzbunare, ea și-a dezvăluit identitatea avatarului mai tânăr al bunicii sale, așa că nu am fost surprinsă să descopăr că aceasta deja știa ce poate să facă nepoata ei când aceasta s-a născut.

Finalul poveștii a fost puțin cam distorsionat, lăsând loc unui nou volum, crescându-mi curiozitatea în momentul în care am ajuns la concluzia că acestui roman îi lipsește acel ceva, acel je ne sais quoi.

Titlu: Când ești vrăjitoare…

Titlu original: Once a Witch

Autor: Carolyn MacCullough

Editura: LEDA

Anul publicării: 2013

Nota: 3/5

 

Advertisements

4 thoughts on “Recenzie: Când ești vrăjitoare… de Carolyn MacCullough (Când ești vrăjitoare #1)

  1. Veronica says:

    Ma bucur ca ti-a placut cartea si sper sa citesti si continuarea seriei, volumul “Ramai vesnic vrajitoare”. Mie personal mi-a placut mult mai mult al doilea volum, desi finalul seriei mi s-a parut nedrept pentru Tamsin.

  2. Teo AnNa says:

    Acest volum l-a citit o prietenă şi mi l-a recomandat. Insă am atâtea cărţi pe care trebuie să le citesc, iar eu tot cumpăr altele şi nu apuc să le mai citesc :))

  3. Alexandra Ioana G says:

    Am urat intotdeauna vrajitoarele pentru ca nu le suport insa recenzia acestei m-a facut curioasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s