Rcenzie animație: Avatar – Legenda Korrei (sezonul #2)

În primul sezon al acestei serii animate ne-am obișnuit cu lumea după moartea lui Aang, acum când tehnologia începe să prindă contur, iar oamenii să se modernizeze punând bazele unei societăți asiatice foarte asemănătoare cu societatea anilor ’20.

„Carea a doua” a acestei serii este intitulată „Spiritul” și ne prezintă multe lucruri pe care nu le știam despre lumea spirituală.

Cu 10.000 de ani în urmă, oamenii și spiritele locuiau împreună pe pământ până ce un tânăr Maestru al Focului a intervenit în lupta dintre spiritul luminii, Rava și spiritul întunericului, Vaatu. Acest Maestru, se numea Wan și a fost primul avatar. Pierzându-și memoria, Korra trebuie să se regăsească și astfel călătorește în trecut pentru a afla cine este Raava și care este scopul ei.The Legend of Korra #2

Pentru a putea lupta cu spiritele întunecate, Korra trebuie să facă o călătorie în lumea spiritelor. Acolo își află originile și se întâlnește cu unul din personajele mele preferate, Iroh, care atunci când a considerat că viața lui în lumea materială s-a încheiat, se mută în lumea spiritelor, unde servește ceaiul împreună cu spiritele bune.

Scena mea preferată din acest sezon a fost aceea în care Korra și Mako se despart, Avatarul distrugându-i, la propriu, biroul lui Mako iar atitudinea lui Lin fiind una surprinzătoare.

Din păcate amuzamentul nu a fost de lungă durată pentru că Echipa Avatar a fost dezbinată de noile persoanaje care apar. Unul dintre acestea este un filfizon pe nume Verrick. Este extrem de bogat și realizează primul film în care protagonistul este Bolin, făcându-l celebru, o ajută pe Asami atunci când este pe punctul de a ajunge în sapă de lemn și încearcă să se dea bine pe lângă Korra promițându-i că are să o ajute cu rezolvarea conflictului dintre Tribul Nordic și Sudic al Apei, singurul care nu mușcă momeala este Mako, motiv pentru care este scos din joc pentru o perioadă de timp.

Acest sezon nu a fost strălucit, creatorii vrând să se debaraseze de legăturile dintre primul ciclu al seriei și acest lucru m-a deranjat foarte mult. Rupându-i Korrei legăturile cu viețile anterioare în marea luptă de la final, seria devine puțin încurcată și fără farmec, făcându-ne pe noi, fanii, să ne punem mult mai multe întrebări. Sper ca până la sfârșitul serialului să fim lămuriți cu multe lucruri pe care Korra a început să le facă, unul dintre ele fiind înlăturarea graniței dintre lumea spiritelor și cea materială.

Titlu: Avatar: Legenda Korrei

Titlu original: Avatar: The Legend of Korra

Anul difuzării: 2014

 

Nota: 2,5/5

 

D&E2

Advertisements

One thought on “Rcenzie animație: Avatar – Legenda Korrei (sezonul #2)

  1. Veronica says:

    Am vazut cateva episoade din acest sezon, cele legate de Wan si de Iroh fiind preferatele mele. Ruperea legaturii cu vietile anterioare mi se pare o prostie, dar probabil creatorii au facut acest lucru in incercarea de a separa povestea Korrei de cea a lui Aang :-??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s