Lansare de carte #2: Între o blondă și o brunetă

Vineri, 03 octombrie 2014, am avut deosebita plăcere de a-mi petrece seara în compania unor oameni minunați care mi-au încântat privirea cu cărțile pe care le-au publicat până în prezent.

Inițial credeam că Radio România avea să găzduiască o lansare dublă de carte, însă a fost doar locul care a adunat oameni de toate vârstele, bloggeri, dar și mulți autori.

20141003_185851Gazdele noastre, după cum bine știți, au fost Bogdan Hrib, Monica Ramirez, Anamaria Ionescu și Răzvan Dolea, dar alături de mine, în public, se aflau Lucia Verona, Adina Speteanu, blogger-ul de la Jurnalul unei cititoare și mulți alții.

Pofta pentru lectură crește în intensitate atunci când autorul stă în fața ta și îți zâmbește sau se încruntă, ademenindu-se în a-i citi opera. La un moment dat, în suflet, îți încolțește dorința de a devora masa pe care se află cărțile expuse, asta dacă nu ar fi limitele financiare….

Cu inima bătându-mi cu putere, am stat la rând pentru un autograf și o strângere de mână, iar cu un roi de fluturași în stomac, m-am aventurat în a avea câteva schimburi mici de replici cu toată lumea.

20141004_090344În ciuda faptului că Monica Ramirez este aproape tot timpul însoțită de un glock, ea este un om cald, zâmbitor și extrem de blând, asta până îi pui o întrebare indiscretă. Dacă îți va răspunde sincer, fii fericit, însă păzește-ți spatele. Oricând poți fi ucis sau, mai rău, recrutat de Elite. O organizație care practic nu există, dar care are grijă de noi. Organizația care a aruncat-o pe Alina Marinescu într-un Abis din care sper că va scăpa cât mai curând înainte să fie prea târziu…. dar cred că deja este prea târziu.

20141004_090327Având două codițe precum școlărițele, însă cu o geacă de biker și păzită de un superb câine lup, Anamaria Ionescu este la început de drum cu seria „Sergiu Manta”. Dar la fel ca și în cazul Monicăi, trebuie să ai mare grijă ce faci și cât vrei să afli despre trecut, chiar dacă fantomele lui dansează senzual în jurul tău. Încearcă să nu afli ce este cu acest mister, altfel va trebui să alegi alături de Sergiu dacă să ucizi sau să te lași ucis, iar mie mi-e greu să cred că dacă ați cunoscut-o pe Alina, veți renunța atât de ușor la viața voastră.

Aceste două romane sunt mai mult decât simple romane. Sunt parte din viața scriitoarelor, sunt pasiunea, sudoarea și sufletul lor. Sunt două romane pe care trebuie să ai curaj și tărie să le citești, pentru că altfel te lași prins în mrejele trecutului și nu te mai poți întoarce în prezent. Eu sunt gata de noile aventuri. Voi sunteți?

D&E2

Advertisements

One thought on “Lansare de carte #2: Între o blondă și o brunetă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s