Recenzie animație: Avatar – Legenda Korrei (sezonul #3)

Schimbărea” este penultimul sezon al acestei serii animate și ne introduce lumea creată de Korra după ce a înlăturat granița dintre lumea spiritelor și cea umană, însă schimbările nu se rezumă doar la lumea materială sau spirituală, ci și la Avatar însăși.

În urma luptei dintre Korra și unchiul său, Vaatu a rupt legătura tinerei cu viețile sale anterioare, astfel Avatarul se află într-o mare dificultate pentru că Aang nu o poate sfătui cum ar trebui să se comporte acum că națiunea Aerului este pe punctul de a fi reconstituită.

The Legend of Korra #3Împreună cu Echipa Avatar, Korra cutreieră Națiunile pentru a-i descoperi pe proaspeții Maeștri ai Aerului și a-i antrena în tainele acestui element, însă pe urma lor se află patru dintre cei mai mari criminali ai vremii, care au evadat din închisorile de maximă siguranță a Lotusului Alb.

Aceștia își spun Lotusul Roșu și vor să aducă lumea la stadiul inițial unde nu existau legi sau persoane care să aplice legea, însă pentru ca planul lor să fie un succes, trebuie să ucidă Avatarul.

În cele 13 episoade, cât are acest sezon, întâlnim noi personaje mai mult sau mai puțin importante, mai mult sau mai puțin amuzante, dar toate cu o poveste bine construită și personalități extrem de puternice.

Unul dintre aceste personaje este sora vitregă mai mică a lui Lin Beifong, Suyin. În urma unei certe cu sora sa mai mare, Suyin pleacă de acasă și timp de 30 de ani cele două nu își mai vorbesc, asta până când Opal, fiica lui Suyin, devine unul din noii Maeștri ai Aerului. Cele două trebuie să lase divergențele trecutului pentru a o salva pe Opal și ceilalți Maeștri de Lotusul Roșu, în cele din urmă reușind să ajungă la un fel de tratat de pace.

Sezonul acesta nu am avut un personaj preferat, toate părându-mi-se extrem de dezorganizate și instabile, cu excepția lui Asami. Tânăra aceasta este extrem de puternică și știe cum să se comporte atunci când situația o cere, reușind să treacă peste inima frântă și să accepte prietenia Korrei cu multă eleganță, fiindu-i alături chiar și în cele mai grele momente.

Un personaj detestabil a fost regina Regatului Pământului. Femeia asta este de o aroganță greu de atins și imposibil de suportat, iar când Korra și prietenii săi merg în Ba Sing Sei pentru a căuta Maeștrii Aerului, descoperă că aceasta îi ține în subterane pentru a-i antrena și a-i transforma în propria-i armată de luptători.

Sincer, finalul a constat într-o bătălie ce nu a avut practic loc între Korra și liderul Lotusului Roșu, Zahir, un non-bender care primește dar asupra Aerului. Din această luptă Korra iese destul de șifonată în ciuda faptului că este învingătoare, iar în ultimul episod facem cunoștiință cu o Korra extrem de slăbită, în scaun cu rotile și depresivă, în ciuda încurajărilor din partea lui Asami și a loialității sale.

Titlu: Avatar: Legenda Korrei

Titlu original: Avatar: The Legend of Korra

Anul difuzării: 2014

Nota: 4,5/5

Puteți urmări acest sezon accesând acest link.

D&E2

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie animație: Avatar – Legenda Korrei (sezonul #3)

  1. Veronica says:

    Nu am vazut inca nici macar un episod din acest sezon, dar din recenzia ta pare sa fie la fel de interesant ca si celelalte. Asami a fost inca din primele episoade unul dintre personajele mele preferate si ma bucur sa vad ca si in acest sezon ramane cu capul pe umeri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s