Recenzie: Abis de Monica Ramirez (Alina Marinescu #5)

Pentru mine, „Alina Marinescu” nu este pur și simplu o serie de cărți sau doar seria mea preferată. În această serie am avut ocazia de a cunoaște viața unor personaje care, conform autoarei, sunt inspirate din viața reală.

Alina Marinescu #5Vă dați seama că nu vom ști adevărul din spatele acestui șir de evenimente, însă eu m-am atașat foarte mult de tot ceea ce reprezintă Alina Marinescu și îmi pare rău că acesta este penultimul volum, dar este de departe preferatul meu.

Citind aceste cărți am depășit starea de cititor și am asimilat informațiile ca și cum aș intervieva-o pe însăși Alina Marinescu într-o emisiune în șase părți. Am fost fascinată de primul volum când aceasta a pornit pe drumul pierderii inocenței alături de Alex și de procesul complicat și istovitor de a deveni un super agent.

Al doilea volum m-a făcut să îmi înghit cuvintele pentru că a fost volumul în care Alina a încercat să se regăsească în nebunia noutății și a vieții de „fantomă” în timp ce în al treilea a trebuit să învețe să trăiască cu durerea și să o depășească.

Volumul patru a fost crunt. Dureros. Acesta a fost apogeul durerii Alinei și momentul în care a căzut în prăpastia întunericului.

Și acum privesc volumul al cincilea de pe masă și mă întreb dacă acesta este adevărat. Din punctul meu de vedere, „Abis” este cel mai inocent, dar în același timp și cel mai dur dintre toate. Alina a fost în iad și s-a întors de acolo cu forțe noi.

La început mă speriasem că este posibil ca tovarășul ucis de ea ar fi putut fi Ford, însă din fericire (pentru mine), nu a fost el. M-am bucurat de prezența personajului meu preferat în mai multe episoade din viața Alinei. De data aceasta, Ford a avut un rol șocant în viața protagonistei. Practic alături de Alex, Ford a fost cel care a eliberat lebăda rănită și vindecată din colivia cunoscută sub numele de Elite.

Am râs și am plâns parcurgând paginile romanului. M-am bucurat de fericirea Alinei, de iubirea necondiționată a lui Alex, de puritatea lui Marius și loialitatea lui Ford. Din punctul meu de vedere, cei patru sunt chintesența romanului. Separat sunt simpli oameni, dar împreună sunt o adevărată poveste despre iubiri, trădări și regăsiri de sine.

Nu știu câți dintre voi sunteți fani ai acestui gen de literatură, însă ca și până acum, recomand această serie cu căldură tuturor, pentru că sunt sigură că veți găsi cel puțin un personaj în care la un moment dat vă veți regăsi.

Titlu: Abis

Titlu original: Abyss

Autor: Monica Ramirez

Editura: Tritonic

Anul publicării: 2014

Nota: 5/5

D&E2

Advertisements

One thought on “Recenzie: Abis de Monica Ramirez (Alina Marinescu #5)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s