Recenzie: Înger și demon de Elizabeth Hoyt

„Înger și demon” este versiunea lui Elizabeth Hoyt a poveștii „Frumoasa și Bestia”. Însă ea are o nouă viziune asupra modului în care Anna Wren cea care o interpretează pe Frumoasa îl cucerește într-un mod neașteptat pe Edward de Raaf, Bestia.Inger si demon

Atât Anna cât și Edward au fost despărțiți de soțul, respectiv soția de moarte. Fiind văuvi și cu sufletele rănite, cei doi se întâlnesc într-o circumstanță destul de ciudată. Dacă la sfârșitul acestei întâlniri, cei doi s-au displăcut, în momentul în care, condusă de nevoia de bani, Anna intră în casa lui Edward ca secretară, cei doi se îndrăgostesc unul de altul fără cale de întoarcere.

Această iubire pătimașă, cu un strop de gelozie și puțină posesivitate o împing pe văduva Anna, care tot timpul s-a conformat cu regulile și cerințele societății, să se mascheze și să se dea drept o doamnă ce companie într-un bordel doar pentru a petrece câteva ore de pasiune în brațele bărbatului iubit.

Edward, un văduv bogat însă însemnat de cicatricile vărsatului de vânt, este considerat un bărbat urât și nedorit de tinerele societății. Astfel acesta devine morocănos și nemulțumit de viață, însă cu un singur scop: să aibă un moștenitor. În primele pagini ale romanului atitudinea lui ostilă mi-a displăcut, făcându-mă să îl judec după aparențe, însă o dată cu pătrunderea Annei în viața lui, am descoperit un prinț.

În scurt timp cei doi devin un cuplu haios care trebuie să treacă prin o mulțime de provocări ale societății anilor 1700. Și ca în orice poveste despre baluri și lumini ale lumânărilor, există intrigi și șantaje emoționale sau nu.

Mi-a plăcut că povestea nu este chiar un clișeu de la cap la coadă, fiind condimentată atât cât trebuie și când trebuie.

Recunosc că acest roman se încadrează în tipologia romanelor care sunt o sursă potrivită pentru telenovelele de pe Acasă TV, însă este o lectură de patru ore extrem de relaxantă.

Titlu: Înger şi demon

Titlu original: The Raven Prince

Autor: Elizabeth Hoyt

Editura: Alma, Grup Editorial Litera

Anul publicării: 2013

Nota: 3,5/5

D&E2

Advertisements

3 thoughts on “Recenzie: Înger și demon de Elizabeth Hoyt

  1. Teo AnNa says:

    Am văzut cartea asta la librărie şi am vrut să o cumpăr deoarece titlul mă atrage iar descrierea e foarte interesantă. Totuşi, banii mei s-au dus pe alte cărţi, însă data viitoare o voi cumpăra negreşit!

  2. Andreea Ilie says:

    Recent, am facut si eu rost de carte. Titlul este cel care m-a tentat si abia astept sa o citesc! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s