Leapșa #4: Lectura de Iarnă

Pentru că astăzi este prima zi de iarnă, ne-am decis să facem prima noastră leapșă de pe blog, care sperăm că va fi preluată de cât mai mulți bloggeri.

1. Unde vei fi de Crăciun anul acesta?

Duca: Acasă, în orașul meu natal, cu familia.

Ella: Acasă, cu familia.

2. Care este cartea „must be read on Christmas” din acest an?

Duca: Nu este doar o carte, ci întreaga serie Harry Potter. Mereu mi-am dorit să o citesc în săptămâna Crăciunului.

Ella: Dragostea mea mi-a dăruit…, apărută de curând la Epica. Pur și simplu miroase a Crăciun.

3. Care este filmul „must be seen on Christmas” din acest an?

Duca: Call Me Claus este cu siguranță filmul/comedia la care vreau să mă uit în ziua de Crăciun după ce am stat cu familia la masă și ne-am îndopat cu cornulețe și cozonac

Ella: Nu am unul anume, deși tot caut de câțiva ani încoace un film de Crăciun care să mă prindă și să mă lege și să nu mă mai lase să-i dau drumul.armchair[1]

4. Care sunt cele trei cărți care vrei să te aștepte sub brad în dimineața de Crăciun?

Duca: Seria Dincolo de moarte de Adina Speteanu (fix trei cărți apărute până acum)

Ella: Greu de zis. Dar ca să mă rezum doar la trei, aș zice Experiment de Veronica Roth (ca să completez seria), Răniți de Jasinda Wilder și Iubire de Katie Cotugno.

5. Alege câte un personaj dintr-o carte, un film și un serial care ai vrea să te sărute sub vâsc.

Duca: Este foarte greu de ales, însă personajul din carte aș vrea să fie Stefan Slavatore (Jurnalele Vampirilor), personajul din serial Ezekiel Jones (Bibliotecarii), iar personajul din film Legolas Greenleaf (Stăpânul Inelelor & Hobbitul)

Ella: Personajul din carte: Etienne St. Clair din Anna și sărutul franțuzesc; personajul din serial: Oliver Queen (Arcașul) și personajul din film: Clark Kent (Omul de Oțel)

6. Cu ce autor/autoare ți-ai petrece Crăciunul și de ce?

Duca: Mi-ar plăcea să stau la un pahar de vorbă cu Emily A. Lawrence pentru că a) este o scriitoare din România care a avut curajul să se lanseze mai întâi în străinătate și b) pentru că am o mulțime de întrebări să-i pun și pentru că vreau să aflu cât mai multe despre ea și pentru că vreau să învăț cât mai multe de la ea.

Ella: Colleen Hoover. Aș mânca un tort de ciocolată cu ea. De ce? Pentru că ciocolată! Glumesc. Mi-ar plăcea să fie ea pentru că aș vrea să aflu povestea ei de viață și de unde obține atât de multă inspirație ca să scrie ceea ce scrie.

7. Care este colindul ideal pentru cartea citită în ziua de Crăciun?

Duca: Din moment ce am ales ca în această vacanță să recitesc seria Harry Potter, colindul pe care îl aleg este Libera – Carol of the Bells

Ella: Aș asculta orice colind care sună bine în urechile mele. Nu contează care e.

8. Care este cartea cu iz de Crăciun pe care ai citit-o anul acesta?

Duca: Sincer, aș fi citit cartea Alegerea

Ella: N-a fost să fie, așa că n-am citit.

9. De Crăciun ai ocazia să fii în pielea unui personaj dintr-un film/serial/carte. Care ar fi acela și de ce?

Duca: Personal, mi-ar plăcea să fiu în pielea Lucindei Pierce din seria Damnare de Lauren Kate. Dacă aș fi fost ea, m-aș fi despărțit de înfumuratul Daniel fără să mă gândesc de două ori și mi-aș fi văzut de viața mea. El este un adevărat mitocan când vine vorba de relația lor, iar slăbiciunea ei pentru el este pur și simplu frustrantă și o insultă la adresa orgoliului femeilor.

Ella: Mi-ar plăcea să fiu în pielea Annei (Anna și sărutul franțuzesc) pentru simplul fapt că aș vrea să-l pleznesc pe Etienne de două ori înainte să se decidă să mai facă un pas. Are nevoie ca cineva să-l împingă de la spate când vine vorba de relații.

10. Pentru că anul acesta ai fost cuminte, Moș Crăciun te lasă să schimbi acțiunea unui roman. Care este acela și de ce?

Duca: Cred că romanul căreia i-aș fi schimbat acțiunea este Reuniunea de L.J. Smith. Sincer? Aș fi lăsat-o pe Elena moartă și îngropată, eventual i-aș fi ucis și pe cei doi frați Salvatore pentru a fi cu ea în viața de apoi deoarece după ce ea a înviat, totul s-a schimbat la 360 de grade, romanul devenind unul de-a dreptul stupid.

Ella: Romanul căruia aș vrea să-i schimb acțiunea este Divergent de Veronica Roth. Aș fi lăsat-o pe mama lui Tris în viață și l-aș fi omorât pe Caleb, căruia nu-i prea găsesc rostul.

Predăm leapșa următoarelor bloguri: Simona’s Blog, Mădălina’s Books, Goldypedia, Walking on Letters, Reading Addict și Cărți cu Colți, dar leapșa poate fi preluată de oricine.

D&E

Advertisements

4 thoughts on “Leapșa #4: Lectura de Iarnă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s