Recenzie: Harry Potter şi Camera Secretelor de J.K. Rowling (Harry Potter #2)

Seria Harry Potter continuă cu un al doilea volum la fel de senzaţional ca precedentul. A mai trecut un an de când Harry a aflat că este vrăjitor şi că practic este erou în lumea ascunsă a vrăjitorilor, el fiind “băiatul care a supravieţuit”.

Sunt sigură că ştiţi cu toţii aventurile celui de-al doilea an ale celebrului trio (Harry, Ron şi Hermione) când trebuie Harry Potter #2să se lupte din nou cu vrăjitorul Cap-de-Mort şi cu baziliscul acestuia care împietreşte studenţii de la Hogwarts.

Ca şi atunci când am citit pentru prima dată această carte, şi acum, personajele mele preferate erau directorul şcolii Albus Dumbledore, profesoara de Transfigurări Minerva McGonagall şi, desigur, Hermione Granger. Dar asta nu înseamnă că nu apreciez glumele şi replicile hazlii ale gemenilor Fred şi George Weasley sau situaţiile penibile în care ajung membrii familiei Dursley datorită încăpăţânării lor de “a-l vindeca pe Harry de boala sa”.

Însă cel mai simpatic personaj din carte a fost Dobby. Micuţul spiriduş de casă, cu toate că avea o înclinaţie spre autodistrugere, el avea inima mare şi bună, încercând să-l salveze pe Harry cu riscul de a-l băga în spital. Mi-a plăcut de el şi chiar m-am bucurat când a fost eliberat din slujba ce o avea la familia Reacredinţă în ultimul capitol. Dar să nu uităm de “frmosul, minunatul şi foarte curajosul” Gilderoy Lockhart pe care nu l-am putut suporta nici măcar o secundă, chiar dacă uneori râdeam de el când îl vedeam prin prisma lui Harry şi Ron.

Ca şi prima dată, şi cum am fost complet vrăjită de peisajul descris de autoare în atât de puţine pagini şi de simplitatea cu care a creat o lume destinată oricui. Lumea lui Harry Potter este unică şi deşi mulţi au încercat să o imite sau chiar să o copieze, nimeni nu a reuşit să creeaze ceva la fel de simplu, amuzant şi palpitant ca J.K. Rowling.

Titlu: Harry Potter şi Camera Secretelor

Titlu original: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Autor: J.K. Rowling

Editura: Egmont

An apariţie: 2007

Nota: 5/5

Cartea poate fi achiziţionată de pe site-ul Libris

D&E2

Advertisements

4 thoughts on “Recenzie: Harry Potter şi Camera Secretelor de J.K. Rowling (Harry Potter #2)

  1. “Harry Potter” este si probabil va fii mereu una dintre seriile mele preferate! Ai dreptate in privinta lui Dobby. Spiridusul a fost un personaj adorabil care cu siguranta a ramas in inimile cititorilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s