Recenzie film: Bibliotecarul #1 – Lancea Destinului

Există o trilogie de filme care au adus in prim plan devenirea lui Flynn Carsen Bibliotecar la secțiunea top secretă a Bibliotecii Metropolitane din serialul „Bibliotecarii”.

The Librarian #1Flynn Carsen este un bărbat în toată firea, dar fiind fascinat de studiu, alege să rămână pe băncile școlii. Acum, la 30 de ani este singur și încă să locuiește cu mama lui.

Bibliotecarul este tipul geniului dezordonat, neîndemânatic, pierdut într-o lume a lui, fără pic de putere fizică și care practic are nevoie de ajutor chiar să se lege și la șireturi.

Mai pe scurt, este praf. Nu are o iubită, nu are viață socială, nu știe cum este „lumea mare și rea”. Asta până când primește faimoasa invitație magică de la Biblioteca Metropolitană.

În această bibliotecă nu se ascund doar cărți, ci și artefacte de la Excalibur, la Cutia Pandorei până la Gâsca cu ouă de aur din povestea lui Jack și a vrejului de fasole.

Toate obiectele magice din poveștile pe care le citeam când eram copii se află în această bibliotecă, inclusiv una din cele trei bucăți ale Lancei Destinului, care este furată de Frăția Șarpelui încă din prima tură a lui Flynn ca biliotecar.

Văzându-se nevoit să o recupereze, acesta călătorește prin lumea întreagă, luându-se la întrecere cu Frăția în căutarea celorlalte două părți. Fiind ajutat în permanență de gardianul său, Nicole, Flynn trebuie să înfrunte jungla Amazonului și pericolele Munților Himalaya, dar și acel sentiment ciudat care se naște în el.

M-am bucurat enorm să vizionez acest film pe care îl recomand tuturor, mai ales că personajele secundare Judson și Administratorul Bibliotecii, Charlene sunt extrem de amuzanți și simpatici întocmai ca un cuplu care au petrecut mai mult decât o viață unul în compania celuilalt.

Titlu: Bibliotecarul, Lancea Destinului

Titlu original:  The Librarian: Quest for the Spear

Distrinuție: Flynn Carsen (Noah Wyle), Nicole Noone (Sonya Walger), Judson (Bob Newhart), Charlene (Jane Curtin)

An: 2004

Nota: 5/5

D&E2

Advertisements

3 thoughts on “Recenzie film: Bibliotecarul #1 – Lancea Destinului

  1. filmul este posibil sa-l fi vazut cand eram mai mica:))
    de serial am auzit, dar nu ma atrage foarte tare (oricum am o multime de seriale incepute si timp pentru ele…mai deloc)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s