Lumea din spatele cărților #1: Atelier de scriere creativă cu Dan Rădoiu

Nu știu cum vă feriți voi de caniculă însă eu, astăzi, am stat ca o lady la ceainăria La Un Ceai 20150718_155742participând alături de editorul Andreea Sterea, autorul Oliviu Crâznic, scriitorul Dan Rădoiu și o mulțime de oameni faini la o șuetă.

Am avut parte de o după amiază de vis în care am făcut cunoștiință cu mintea lui Dan Rădoiu. Timp de aproape trei ore am povestit și am creat o poveste foarte simpatică despre un sconcs spațial, cunoscut pentru parfumeria lui din…să-i zicem localitatea Z, dar și pentru intelectul și excentrismul său. Acest sconcs este un adevărat Sir intergalactic de care m-am îndrăgostit.

Însă veți fi surprinși să aflați că protagonistul este defapt un tăntălău cu inima mare și un suflet bun, un plângăcios și un ratat, Badea Banu. Cei doi sunt însoțiți de un medium zăpăcit, Eladie Urziceanu care vorbește în dodii atunci când nu are viziuni.

Acum imaginați-vă că îi luați pe cei trei și îi puneți pe un drum al sinelui pentru a descoperi ultima tufă de iasomie în vederea salvării lumii de fantome. Aparent, în viitor vom fi la cheremul lor (cel puțin așa îmi imaginez eu povestea).

Acesta este rezumatul și punctul de pornire al poveștii „Drumul șobolanilor”, căci continuarea vreau să o fac eu și să o prezint, poate, la următorul workshop (la care vă aștept).

20150718_165251Nu vă pot descrie în cuvinte ce s-a întâmplat acolo pentru că totul a fost simțit, trăit, iar atitudinea lui Dan față de noi a fost speechless.

Privindu-l m-am simțit de parcă l-aș cunoaște de o viață și că suntem cei mai buni prieteni. Atitudinea lui prietenoasă, expresiile pe înțelesul tuturor, și energia pozitivă pe care o emana, l-au făcut să pătrundă adânc în mintea mea și pentru câteva clipe magice să uit de problemele cotidiene.

Am uitat că sunt blogger, cititor, angajat, că am probleme. Eram doar eu și povestea pe care el o crea chiar în fața ochilor mei. Am fost fascinată și sincer abia aștept următorul său workshop.

Mai multe nu știu să vă spun pentru că aparent vocabularul meu este limitat, întrucât nu reușesc să-mi găsesc cuvintele necesare pentru a descrie ceea ce am trăit astăzi, iar pentru a înțelege, trebuie să veniți neapărat data viitoare pentru a afla finalul poveștii.

Dacă vreți să vedeți, în câteva imagini, ce s-a întâmplat astăzi, vă invit pe Facebook pe pagina Partidul Cititorilor Împătimiți sau pe pagina de Facebook a Editurii Crux Publishing pentru a vizualiza pozele de astăzi.

 

Advertisements

4 thoughts on “Lumea din spatele cărților #1: Atelier de scriere creativă cu Dan Rădoiu

  1. Emanuela says:

    Ce zi frumoasa ai avut. Ma bucur pentru tine, pentru momentele pline de intelesuri si cuvinte. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s