Recenzie anime: InuYasha, povestea (prima parte)

Știu că „InuYasha” nu este un serial, nu este o carte propriu zisă, ci un anime, motiv pentru care voi avea mai multe postări despre acest anime pentru că nu îmi va ajunge doar o postare pentru șase sezoane ^^

InuyashaUn anime este un desen animat japonez, bazat pe o colecție de benzi desenate, alb-negru, ocazional colorate, numită serie manga.

Am descoperit povestea semi-demonului Inuyasha și a adolescentei Kagome când eram în clasa a VI-a.

Și acum îmi amintesc că era o seară de toamnă târzie, aproape iarnă și eram pe punctul de a lua al treilea patru la fizică atunci când, am fost salvată de o pană de curent. Școala era în renovare și învățam în trei schimburi, iar eu terminam cursurile la 20:15. Nervoasă că nu își putea ține, ora, profesoara ne-a trimis acasă cu promisiunea de a recupera la următoarea oră.

Norocul meu a fost că bezna mi-a ascuns rânjetul de copil nebun și m-am alăturat, pe întuneric, unui grup de fete din clasa a VII-a care vorbeau despre desenele animate de după ora 20. Am strâmbat din nas, căci eram sigură că după ora 20 nu mai este nici un desen animat, așa că păstrând distanța, le-am ascultat discuția și astfel am aflat de canalul A+, canal ce începea după ce MiniMax-ul își termina „tura”. Curioasă, am sprintat spre casă, am mâncat și m-am dat obosită, profitând astfel de ocazia de a vedea ce începe după MiniMax: animeuri.

Așa că în ziua aceea, primul anime după „Sailor Moon” pe care l-am văzut a fost episodul 11 din InuYasha.

Kagome in wellHigurashi Kagome este o școlăriță de cincisprezece ani care locuiește împreună cu mama, fratele său mai mic, Sota, și bunicul într-un templu shinto din Tokyo, ce a fost construit pe un teren sacru al unui munte care adăpostește un stejar secular și o fântână devoratoare de oase.

Legenda spune că acel stejar are peste 1000 de ani, iar că fântâna are proprietăți neobișnuite ce nu au fost niciodată exploatate la maxim.

Se spune că în urmă cu 500 de ani, în era feudală, unul din motivele autarhiei Japoniei era că aceasta era casa unor demoni puternici pe care preoții, preotesele, călugării și samuraii încercau să-i țină pe teritoriul Japoniei pentru a nu distruge lumea. Rămășițele demonilor exterminați erau aruncate în neobișnuita fântână, doar ca a doua zi să dispară misterios.inuyasha-shikon-jewel-o

În cel de-al cincisprezecelea an al său, Kagome află povestea Giuvaierului Sacru, Shikion no Tama. Acest giuvaier al celor patru suflete are puterea să te preschimbe un om în demon, sau un demon în om. Îți putea îndeplini cea mai tainică dorință sau îți putea aduce moartea. El era premiul suprem.

La început tânăra brunetă nu crede o iotă din legenda acestei nestemate sau a legendelor ce se aflau în curtea casei sale, motiv pentru care uită repede avertismentele bătrânului său bunic și, curajoasă din fire, coboară în mini templul construit pentru a ține fântâna magică departe de ochii curioșilor pentru a căuta pisica lui Sota – Buyo.

Iar aici începe aventura.

Kagome and the MiriapodPrezența Kagomei trezește unul din demonii aruncați în fântână, Miriapodul, care o trage după el în abisul acesteia. Luptându-se pentru propria-i viață, Kagome descoperă că este neobișnuită, nu pentru că în corpul său strălucește ceva, ci pentru că a dezmembrat demonul printr-o șficuire de mână. Speriată și convinsă că în urma căderii în fântână a avut o halucinație, tânăra este dornică să iasă cât mai repede de acolo și să plece la școală, doar că sus, nu este acasă, ci într-o pădure.

Luându-se după stejarul secular, care pentru ea este „acasă„ Kagome îl întâlnește pe Inuyasha, un semi-demon câine care doarme liniștit, țintuit fiind de o săgeată în trunchiul stejarului. Cumva, fata se simte atrasă de el și este dornică să îi afle trista poveste.

Cu cincizeci de ani în urmă, în satul de lângă Stejar, s-a întâmplat o tragedie. O preoteasă s-a iubit cu un semi-demon, însă amândoi au murit urându-se unul pe celălalt.tumblr_lyul90zTd01qew6bpo1_500

Kikyo a fost o preoteasă extrem de puternică ce trebuia să purifice și să protejeze Giuvaierul Sacru de demoni, tâlhari și chiar alte preotese.

În primele sale zile de gardian al Giuvaierului, oaltă  preoteasă a blestemat-o să nu se poată îndrăgosti niciodată, căci altfel atât ea, cât și iubitul său aveau să aibă parte de un final tragic.

După ceva timp, în micul sat, a venit un semi-demon care își dorea putere absolută. Făcând parte din două lumi, dar neaparținând nici uneia.

Inuyasha, își dorea puterea pentru a-i reduce la tăcere pe cei care l-au făcut să sufere. Își dorea Giuvaierul în scopuri egoiste. Nu-i păsa de oameni, de demoni sau de alt creaturi. Pentru el, puterea era cea mai importantă, însă ceva s-a schimbat în momentul în care Kikyo i-a cruțat viața. Cumva, de atunci el a devenit gardianul, gardianului. Nu-și mai dorea să devină demon deplin. Nu-și mai dorea nici să părăsească satul, voia doar să stea acolo și „să apere Giuvaierul de a fi luat de către altcineva”, însă cu toții știau că semi-demonul se îndrăgostise de preoteasă.

Uitând și ea de blestem, Kikyo i-a propus să distrugă nestemata prin transformarea lui Inuyasha într-un simplu om, astfel, cei doi ar fi eliberați și ar putea trăi împreună până la sfârșitul zilelor. Dar blestemul este blestem, iar Kikyo era vestită nu doar pentru puterile ei, ci și pentru frumusețe.

Kikyo_vs_InuyashaUn tâlhar, Onigumo, și-a vândut sufletul demonilor pentru a deveni mai puternic și pentru a pune mâna pe Kikyo și Shikion no Tama, așa s-a născut antagonistul, Naraku. Dorindu-și să elimine puritatea  pietrei, acesta i-a întors pe Inuyasha și pe Kikyo unul împotriva celuilalt, determinându-i să se ucidă între ei, numai că iubirea preotesei era prea mare pentru semi-demon, așa că l-a „sigilat” de Stejar să doarmă un somn lung și fără vise.

Astăzi, Kagome călătorește cu 500 de ani în trecut, la 50 de ani după moartea lui Kikyo, când toată lumea pare să o respecte, să o placă și să o admire căci ea și Kikyo sunt ca două picături de apă. Punctul culminant este atunci când Kaede, sora mai mică a preotesei decedate, îi spune că aceasta a luat cu ea în mormânt Giuvaierul, care se află în corpul lui Kagome. Nu mai este nici un dubiu ca aceasta este reîncarnarea lui Kikyo.

În timpul unui atac al Miriapodului, Kagome îl trezește pe Inuyasha, distrugând săgeata care îl țintuia de copac. Acesta încă are resentimentele pentru oameni de acum jumătate de secol și foarte greu acceptă că lucrurile s-au Kagome-kagome-higurashi-20599492-500-373schimbat în ultimele cinci decenii: Kikyo este moartă, Kaede a îmbătrânit, iar acum Kagome este responsabilă de nestemată.

Degeaba se spune că datorită asemănării cu Kikyo, Kagome ar fi reîncarnarea defunctei preotese, dar adevărul este că adolescenta este începătoare în tainele preoției și nu are idee ce ar trebui să facă, motiv pentru care în încercarea de a învinge un demon-corb reușește să spargă Shikion no Tama în sute de bucățele răspândite prin toată Japonia. Așa începe aventura lui Kagome și a lui Inuyasha, în care greșesc, învață din greșeli și ajung prieteni, iar mai apoi iubiți.

În această aventură, reînvie pe Kikyo, Kagome îi îmblânzește inima lui Inuyasha și fac lumină în trecutul tumultuos al semi-demonului. Împreună învață să se descopere unul pe celălalt și să accepte ajutorul și altora.

Este un anime în care se leagă prietenii, ce sunt testate la fiecare pas, iar sufletele neîmblânzite se liniștesc.

Titlu: InuYasha

Perioada difuzării: 2001 – 2010

Număr sezoane: 7

Nota: 5/5

 

Advertisements

7 thoughts on “Recenzie anime: InuYasha, povestea (prima parte)

  1. bookysme says:

    InuYasha ❤ Nu am vazut chiar toate episoadele, din pacate, dar o sa am grija sa reiau toate sezoanele, ca sa nu scap absolut niciunul din vedere.

  2. Ema says:

    Primul si ultimul anime pe care l-am vazut a fost Sailor Moon. Daca zici ca e asa fain, trebuie sa ma uit si eu la el. Unde il pot gasi? Pe ce site? Merci! 🙂

  3. Teodora Cătană says:

    Omgggg, am văzut anime-ul ăsta când eram mai mică, dar atunci am văzut numai primele 2-3 sezoane, nici nu mai știu sigur. Eram obsedată de el pe vremea aceea :)) Trebuie să-l revăd și cu ocazia asta să văd și sezoanele pe care nu am apucat să le urmăresc mai demult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s