Recenzie anime: Sailor Moon Crystal, sezonul #2

Franciza „Sailor Moon” continuă în anul 2015 cu ecranizarea celui de-al doilea arc manga al lui Naoko Takeuchi.

În acest sezon avem parte de o poveste care cuprinde călătorii în timp ce leagă prezentul de trecut și viitor. De asemenea facem cunoștință cu un personaj nou, extrem de drăguț, dar în același timp și foarte complex, Chibiusa, fiica din secolul XXX al lui Neo Queen Serenity și Regelui Endymion, viitoarele forme ale actualilor Sailor Moon (Tsukino Usagi) și Tuxedo Kamen Sailor Moon Crystal #2(Chiba Mamoru).

Acest personaj este extrem de complex întrucât deși are aproape 900 de ani, a rămas la forma unei copile cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani.

Din păcate micuța prințesă nu a fost „trezită”, fiind incapabilă să se transforme sau să utilizeze Cristalul Legendar. Acest lucru o face să fie într-un fel bătaia de joc a copiilor din Crystal Tokyo, motiv pentru care se simte marginalizată și neiubită. Umblând pe coridoarele pustii ale palatului, Chibiusa descoperă o ușă al cărei prag nu poate fi trecut decât de un membru al familiei Regale – Ușa Timpului. Acolo aceasta o întâlnește pe Sailor Pluto, Gardianul Timpului, care păzește această poartă încă de pe vremea Regatului Lunii când domnea Queen Serenity. În scurt timp, drăgălășenia, tristețea și inocența Micuței Domnișoare îmblânzesc sufletul singuratic al Gardianului, iar cele două devin cele mai bune prietene.

Însă lucrurile nu sunt mereu frumoase, căci Clanul Lunii Negre pândește de mult puterea Cristalului Legendar, iar conducătorul acestuia tânjește după posesoarea nestematei.

Speriată, Chibiusa se întoarce în trecut, respectiv prezentul lui Tsukino Usagi, pentru a o găsi pe legendara Sailor Moon, cea care ar avea puterea de a-i salva mama din somnul adânc în care s-a afundat.

În prezent Usagi, Ami, Rei, Makoto și Minako își reiau viețile normale pe care și le-au recuperat după lupta cu Regina Beryl, văzându-și de studii, iubiți… viețile lor în general.

Fiind la o întâlnire cu Mamoru, Usagi este lovită la propriu de Chibiusa care pur și simplu cade din cer. Asemănarea dintre cele două este izbitoare, iar între copilă și Mamoru se crează o legătură care o face pe blondă să fie geloasă, dorindu-și de mai multe ori să scape de fetiță.

Urmărind-o înapoi în trecut, Clanul Lunii Negre, dorește să stârpească din rădăcini amenințarea lor, motiv pentru care începe să atace Tokyo-ul de astăzi cu noi monștri.

Mi-a plăcut foarte mult acest sezon nu pentru că face parte din „Sailor Moon”, ci pentru că aduce o nouă versiune animeului original, păstrând firul poveștii prezentate în seria manga.

De asemenea, dacă printre voi se numără fani Sailor Moon, vă invit să ne întâlnim pe pagina de Facook Sailor Moon România unde veți cunoaște persoane care au crescut sub lumina Lunii Albe ca și voi.

Titlu: Sailor Moon Crystal

Perioadă difuzare: 2014-2015

Notă: 5/5D&E2

Advertisements

6 thoughts on “Recenzie anime: Sailor Moon Crystal, sezonul #2

 1. Ema says:

  Wow, am adorat Sailor Moon cand eram in scoala generala. Nu stiam ca inca mai apar episoade. Unde il pot vedea si eu? Plsss

  • Anca Ciochina says:

   Nu sunt episoade noi, la 20 de ani de la apariţie animeul a fost reluat, fiind mai apropiat de povestea din manga şi de stilul original al autoarei. A apărut un prim sezon, echivalent al primului sezon din vechiul anime si acesta va fi al doilea, echivalent al sezonului trei din vechiul anime (pentru că sezonul doi din vechiul anime nu există în manga). Dacă vrei să îl vezi în engleză găseşti un articol întreg despre ce trebuie să faci pe pagina de facebook a fetelor de la Sailor Moon România, tradus îl găseşti pe diverse site-uri. Poţi să mai cauţi musicalulrile care au apărut sau live-action-ul, există o întreagă industrie a Sailor Moon. De asemenea, pe net găseşti manga în engleză, eu cu asta m-am delectat vara asta. Îţi recomand varianta japoneză tradusă în engleză, nu varianta americană unde numele sunt schimbate, la fel şi o parte a acţiunii

 2. Anca Ciochina says:

  Vai, abia aştept să apară! Deşi animeul din anii 90 va avea mereu un loc special în sufletul meu, acesta este mai calitativ din multe puncte de vedere.

  • Ema says:

   Stiu cum e, si in sufletul meu are un loc special. Cand ma gandesc la desenele copilariei vad Sailor Moon, Sandy Bell sau Minunata calatorie a lui Nils Holgersson. 😀 Dar in special Sailor Moon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s