Lumea cărților #7

A trecut ceva vreme de când nu am mai avut o astfel de postare pe blog. Datorită imposibilității de a mai prinde câteva minute pentru mine, am ajuns să nu mai am timp nici să mă mai documentez cu privire la ce se mai întâmplă în lumea cărților.

În primul rând vreau să încep cu noul proiect al Editurii Corint coordonat de Shauki Al Gareeb – LEDA Edge o colecție care îți oferă cheia evadării din realitate: o selecţie de titluri YA (şi nu numai) care se citesc cu sufletul la gură şi pe care nu le vei mai lăsa din mână până la ultima filă.

De curând au fost lansate următoarele volume:

În curând ne vom delecta și cu:

Nou la Editura Litera!

„Ultima scrisoare de dragoste” de Jojo Moyes face parte din colecția Blue MOON, colecție dedicată doamnelor, ce include cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane, cele mai celebre romanciere ale genului și cele mai apreciate titluri ale momentului

De curând la Editura Herg Benet s-au lansat următoarele volume:

Urmează să se lanseze următoarele volume:10372516_1032905206739129_7227419923062691711_n

Din păcate cu Editura Epica nu am avut prea multe tangențe, însă nu am putut să nu observ noul lor proiect tot sub coordonarea lui Shauki Al Gareeb și anume Epic Wave, colecție a acestei edituri pentru adolescenți și tineri unde se vor lansa în acest an următoarele volume:

• „Cinder”  de Marissa Meyer
• „Daughter of Smoke and Bone” de  Laini Taylor
• „We All Looked Up” de Tommy Wallach
„Simon vs. The Homo Sapiens Agenda” de Becky Albertalli

În weekend-ul 2-3 aprilie în București are loc a cincea ediție a singurului târg de carte SF & Fantasy din țară. Fanii genului și cititorii înfocați sunt așteptați între orele 11:00 și 19:00 la Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piața Spaniei), iar acolo ne așteaptă și Editura Crux Publishing cu următoarele apariții:

  • Regatul Sufletelor Pierdute” de Ana – Maria Negrilă

Scurtă prezentare: Primul volum din seria Stelarium, de Ana-Maria Negrilă, ne introduce într-un univers space opera ce se poate asemui ca și complexitate și dinamism cu opere precum seria Dune, Primăvara Helliconiei sau Seria Culturii. O poveste în care știința, religia, spionajul și conspirațiile se împletesc, se confruntă și dau naștere unei aventuri ce va ține toți cititorii cu sufletul la gură.Logo Crux Publishing

  • Insula Divolului de Criprian Mitoceanu

Scurtă prezentare: Al doilea volum din seria Predestinare genetică urmărește destinele unui ucigaș în serie aflat pe culmile succesului profesional și al unui tânăr nevinovat, deportat în baza Amendamentului Dawson în penitenciarul de pe Insula Diavolului. Ciprian Mitoceanu ne provoacă, în obișnuitul său stil alert, să luăm parte la o un joc diabolic, a cărui singură miză este supraviețuirea.

  • Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște de Robert E. Howard

Scurtă prezentare: Editura Crux Publishing își propune să publice integrala operelor lui Robert E. Howard, alegând ca prim titlu o nuvelă complexă ce îl are ca protagonist pe nimeni altul decât pe legendarul erou Conan Barbarul. Conținând probabil una dintre cele mai emblematice scene din istoria curentului literar sword & sorcery, nuvela O vrăjitoare se va naște aduce în prim-plan acele elemente care l-au făcut pe Robert E. Howard să fie considerat unul dintre părinții fantasticului întunecat de calitate: acțiune dinamică, eroi excepționali suprinși în situații excepționale și un univers de o frumusețe uluitoare.

Tot la Final Frontier putem să ne bucurăm și de cele mai recente publicații ale Editurii Nemira:

Urmează să se lanseze la această editură:

Profitând de această ocazie, în încheiere vreau să fac o paranteză și să le mulțumesc colegilor și cititorilor de pe Partidul Cititorilor Împătimiți pentru că am reușit să fac un fel listă putând astfel să vă recomand câteva filme pentru această primăvară.

Cinema clapboard

Trăgând o linie, presimt că vom avea o primăvară extrem de interesantă cu o mulțime de motive să ne relaxăm și să ne bucurăm.

D&E2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s