Lumea din spatele cărților #7 – Atelier de scriere creativă cu Dan Rădoiu

Stăteam zilele astea și încercam să mă adun după a cincea ediție Final Frontier din weekend-ul 2-3 aprilie, când, deodată, m-a lovit inspirația. Acum că știți că unul dintre lucrurile pentru care „I fangirl about” este tot ceea ce face Editura Crux Publishing, mi-am propus ca ziua de vineri a fiecărei săptămâni să fie Vinerea Cruxiană.

După cum am menționat în postarea despre FF5, iată că revin cu descrierea Atelierului de confecționat povești fantastice cu Dan Rădoiu.

Dan Radoiu FF5

Ciocolata este mai bună decât orice alt premiu din lume

Înainte de toate, aș dori să scriu câteva rânduri despre însuși Maestrul atelierului.

Este un bărbat bine făcut, cu pletele lăsate în vânt și care mereu este îmbrăcat la 4 ace, într-o ținută serioasă și foarte office. Practic când îl vezi rămâi fără cuvinte pentru că ți-e teamă ca nu cumva să te ia la 3 păzește… vezi să nu.

Dan Rădoiu este persoana din poza din stânga, vesel, deschis și mereu cu zâmbetul pe buze. Este un programator IT care nu a rămas fixat pe lucrurile exacte, ci ne încântă cu povești fantastice, ne aduce mereu zâmbetul pe buze și ne face pe fiecare în parte să ne simțim speciali, iar pentru asta îl iubim cu toții.

De exemplu duminica trecută am fost la acest atelier împreună cu o foarte dragă prietenă care era atât de sceptică în privința evenimentului, încât mi-a zis din prima „pe mine nu vă bazați că eu nu mă pricep”. Să fi fost oare așa?

Defapt ne-am simțit atât de bine în compania lui, încât am uitat cu desăvârșire de faptul că de data aceasta povestea trebuia interpretată de o echipă de actori din echipa de Teatru Obligo, care nu au putut să-și desfășoare activitatea datorită spațiului mic în care s-a ținut atelierul.

page

Cam așa arăt la fiecare atelier în parte de-al lui Dan… I have the fangirl face. (c) Alexandru Orbescu pentru fotografia din drepta

Însă după ce am schițat un personaj și acesta a început să prindă contur, gândul drăguței mele prietene numai la Candy Crush nu mai era. Practic ajunsese să facă parte din poveste trăind-o și bucurându-se împreună cu noi de ea. M-am bucurat enorm să văd cum Miss Scepticism ne-a ajutat să creăm dintr-un om banal, plictisit de viață, dar cu un viciu neobișnuit – acela de a tricota șosete, într-unul din concurenții celebrului show Survivour.

Mircea I. Popescu este un funcționar public cu o viață plictisitoare și monotonă, până în ziua în care este ales să participe (din greșeală) la cel mai cunoscut show de supraviețuire din lume, Survivour. Din cauza șocului, acesta nu își dă seama când demisionează de la actualul loc de muncă și ajunge direct în Gara de Nord cu un troler după el pentru a-și înfrunta destinul. Poate că la vârsta de 35-40 de ani este momentul să pornească pe drumul său inițiatic sau poate că acum este momentul să demonestreze lumii că nu este o mămăligă, sau poate că Soarta s-a plictisit de el și îl trimite spre o moarte sigură.

Ce se va întâmpla cu el? Nu știu, însă voi încerca să aflu, căci ideea mi-a plăcut atât de mult, încât aș vrea să aștern pe hârtie propria mea variantă pentru acest Survivour neașteptat.

Sper că la următorul atelier de pe 17 aprilie la ceainăria La Un Ceai unde numai Dan știe ce mai urmează…. sau poate nu, să veniți și voi pentru că ar fi păcat să pierdeți câteva ore de deconecatare garantată de prezent.

D&E2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s