Recenzie: Origin de Jennifer L. Armentrout (Lux #4)

Nu este un secret că iubesc această serie și că este, probabil, formată din cărțile pe care lux-4trebuia să le citesc în liceu atunci când era mania cu „Twilight”, seria „Academia Vampirilor” sau „Jurnalele Vampirilor”.

Prea mulți vampiri strică, iar extratereștrii sunt mult mai sexy decât umblătorii nocturni, mai ales dacă au ochii verzi ca jadul.

De când Kat a fost smulsă de lângă el, Daemon, nu mai este ce-a fost. Sarcasmul său s-a ofilit. Răbdarea i s-a spulberat. Faptul că Dawson s-a întors acasă nu mai este un motiv de bucurie. În acest moment Daemon este aproape mort, însă verdele ochilor săi nu s-a stins. El ascunde ceva.

După ce l-au sedat, l-au închis și l-au obligat să stea fără Kat „treizeci şi una de ore, patruzeci şi două de minute şi douăzeci de secunde”, luxenul a dat foc închisorii în care a fost ținut captiv și era pregătit să facă la fel și cu restul lumii, numai ca Kitten să fie din nou în brațele sale.

Pentru micuța lui bloggeriță ar muta munții din loc, ar face pact cu diavolul și și-ar vinde sufletul oricui ar veni la el și i-ar cere-o.

Lucru absolut romantic și adorabil. Însă ce face Kat în timp ce Daemon se luptă cu lumea pentru libertatea ei?

Ea este prinsă în inima Daedalusului suferind. Suferă după libertate. Suferă pentru naivitatea ei. Suferă pentru că a fost trădată. Suferă pentru că se simte ca o criminală. Dar cel mai mult suferă de dor.

Este bătută, schingiutită și batjocorită de Blake. Însă îndură crezând că așa e cel mai bine pentru ea și pentru Daemon. Este atât de slăbită, încât nici să mănânce nu poate. Tot onixul din jurul ei o face să-și piardă mințile, dar nimic nu se compară cu ziua în care Daemon apare în celula ei.

Ar fi plâns de fericire și amărăciune. Ar fi râs isteric. Ar fi sărit în sus de fericire sau l-ar fi strâns pe luxen de gât pentru că strălucitul său plan de a o salva, de a o revedea a fost acela de a se lăsa prins și târât în mijlocul nimicului.

Și loviturile vieții nu se opresc aici. Ele continuă când află că un Origin este copilul unui hibrid cu un luxen, motiv pentru care Daedalus chiar încurajează ideea unor baby Daemoni umblând prin centru și distrugând tot în cale.

Originul este creatura superioară oricărei alteia. Este apogeul puterii și implicit arma supremă, numai că… este incontrolabil. Nimeni și nimic nu-l poate încă controla. Este de o inteligență superioară și nu seamănă cu nimic din ce-am văzut/citit până acum.

Origin este Luc. Origin este paznicul lui Kat. Origin va fi și bebelușul ce se va naște peste câteva luni, dacă lumea va supraviețui sosirii luxenilor.

„Origin” a este un excepțional roman de dragoste, însă cu un final sângeros și incert, unde persoanaje dragi nouă mor sau ne trădează și apoi mor. Unde nimic nu este ceea ce pare. Este un roman care se citește cu lacrimi în ochi și dor de acasă.

Iar la final, numai cei deștepți și puternici vor supraviețui.

Titul: Origin

Titlu original: Origin

Autor: Jennifer L. Armentrout

Editura: LEDA

Anul publicării: 2016

Nota: 5/5

Advertisements

One thought on “Recenzie: Origin de Jennifer L. Armentrout (Lux #4)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s