Recenzie anime: Inuyasha, personaje (partea a II – a / I)

Așa cum v-am amenințat acum mult timp, revin cu a doua postare legată de anime-ul „InuYashace cuprinde personajele poveștii după cum urmează:

inuyashaInuyasha este personajul principal al poveștii, un semi-demon singuratic care nu este acceptat nici de lumea oamenilor, nici de lumea demonilor. Pentru că este „impur” acesta este respins de către toți, motiv pentru care își dorește cu disperare Giuvaierul celor Patru Suflete – Shikion no Tama.

Singurătatea l-a transformat într-un individ plin de dezgust față de oameni și demoni, morocănos, suspicios și crud. Cumva a uitat de anii în care locuia cu mama lui, Iazayoi, și de tot ce aceasta l-a învățat, urmându-și instinctul de a deveni din ce în ce mai puternic.

În căutarea Giuvaierului, acesta o întâlnește pe Kikyo, Gardianul nestematekikyoi, de care se și îndrăgostește.

Personal, niciodată nu am plăcut-o pe Kikyo pentru că mereu mi s-a părut că-și vede doar interesul, nepăsându-i de ceilalți oameni, deși ea este o preoteasă. Am senzația că ea niciodată nu l-a iubit cu adevărat pe Inuyasha, pentru că odată i-a propus lui să folosească Shikion no Tama în a-l transforma pe semi-demon în om, iar ea, astfel, ar fi devenit o simplă femeie și ar fi scăpat de povara de a fi o preoteasă.

Eu nu consider asta iubire, ci egoism pur. Știu că iubești pe cineva așa cum este și nu încerci să-l schimbi, ci îl accepți așa cum este.

kaedeNu știu, însă, prea bine ce sentimente avea Kikyo pentru sora ei mai mică, Kaede. Pentru că aceasta nu a avut un rol prea însemnat în anii în care Kikyo trăia, devenind unul din personajele esențiale doar după ce apare Kagome. Tot ce pot să spun despre ea este că și-a iubit enorm sora și că ar fi făcut orice pentru ea făcând din ea un fel de idol. Pot să mi-o imaginez stând și impunându-și ca atunci când va crește are să fie la fel ca Kikyo.onigumo

Kaede a urmat-o pe Kikyo peste tot și i-a păstrat cu sfințenie toate secretele, inclusiv faptul că preoteasa îl îngrijea pe Onigumo, un tâlhar care a fost desfigurat în urma unui incediu.

Acesta este bomba cu ceas care a declanșat toată povestea anime-ului. Devenind șeful unui grup de tâlhari după ce l-a păcălit pe Kansuke, zis și Rasetsu, primul lider al grupului, să meargă să găsească preoteasa ce păzește Shikion no Tama și să-i fure piatra.

Inuyasha care între timp a devenit umbra lui Kikyo, îl rănește grav la un ochi pe Rasetsu în timp ce acesta încerca să atace preoteasa. Condus de furie, fostul șef al bandiților, incendiază casa în care se află Onigumo și apoi îl aruncă în râu, iar apele acestuia îl duc în satul în care locuiește Kikyo.

narakuÎmpreună cu sora sa, preoteasa îl îngrijește pe Onigumo care se îndrăgostește de ea. Pentru a o putea avea, tâlharul își vinde sufletul demonilor care îi oferă un nou trup, luând naștere semi-demonul Naraku. Cu inima lui Onigumo încă bătându-i în piept acesta încă tânjește după iubirea lui Kikyo și puterea Giuvaierului celor Patru Suflete.

Dacă Kikyo nu are să fie a lui, nici Inuyasha nu o va avea așa că Naraku se deghizează în semi-demon și o rănește mortal pe Kikyo care vrea să se răzbune pe acesta țintuindu-l în copacul sacru pentru următorii 50 de ani.

550 de ani mai târziu, Higurashi Kagome cade în fântâna din curtea templului său unde locuiește cu mama, kagomebunicul și frățiorul ei mai mic, Sota și se trezește cu 500 de ani în trecut. Are 15 ani, este o elevă normală și îi place să aibă o viață normală. Îi displace matematica și nu are nici cea mai vagă idee că este reîncarnarea uneia dintre cele mai puternice preotese ale epocii Feudale, Kikyo.

Atunci când a murit, sătenii au ars Shikion no Tama împreună cu trupul lui Kikyo pentru a nu cădea în mâini / gheare haine, motiv pentru care acesta reapare în corpul lui Kagome.

A fost destinul școlăriței să readucă Shikion no Tama înapoi în era feudală, să-l întâlnească pe Inuyasha și să-l îmblânzească. A fost destinul ei să se îndrăgostească de o persoană care iubește altă femeie, iar ea să îndure și să-l accepte așa cum este, însă karma este prezentă peste tot, iar până la final îi răsplătește toate sacrificiile pe care le face.

Renunță la confortul epocii moderne pentru a dormi prin păduri și a se antrena în a deveni o preoteasă. Renunță la visele ei și se mută într-o epocă periculoasă. Renunță la viața ei pe care i-o dedică unei persoane care, poate, nu merită totul.

Pornind în căutarea fragmentelor din Shikion no Tama, grupul format de Kagome, Inuyasha și vasalul lui puricele Myoga, se mărește cu Shippo, un demon vulpe, un călugăr pervers, Miroku și un ucigaș de demoni, Sango.

 

inuyasha-1

 

VA URMA…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s