Recenzie: Frumuseți monstruoase de Marina Neagu

Debutând în cadrul editurii Quantum Publishers cu un roman, parcă, inspirat din legendele românești despre iele, Marina Neagu a devenit rapid un idol în rândul tinerilor cititori.

Cu un text ușor, dar bine structurat, romanul „Frumuseți Monstruoase” este, ceea ce cititorii numesc, un „roman viral”.

Anul trecut am fost la Final Frontier, de unde mi-am achiziționat acest volum de la standul colegilor de la Books Express. Fără să exagerez, pur și simplu stăteam în fața standului și mă holbam la cărți neștiind pe ce să pun mâna mai întâi. Mai erau cititori lângă mine și aproape toți erau hipnotizați de ochii extrem de verzi ai Larei de pe coperta lucioasă a romanului.

frumuseti-monstruoaseCeea ce m-a atras la această carte nu a fost doar coperta, ci si backcover-ul acesteia în care sunt amintiți preoții – gardieni, ielele sub forma umbrelor și localitatea Valea Îngerilor. Ce poate fi mai palpitant decât toate aceste elemente acumulate într-o singură carte?

Povestea Larei este mult prea scurtă pentru ideea pe care autoarea a avut-o când a scris acest roman. În doar 216 pagini, Marina Neagu a încercat să creeze un nou univers paralel cu personaje unice.

La începutul recenziei am menționat că acest roman are o clasă de personaje inspirate, parcă, din legendele noastre cu iele. Tinerele nefiresc de frumoase care sucesc mințile bărbaților prin simple gesturi, se regăsesc în paginile romanului sub înfățișarea umbrelor – fiicele Întunericului. Ca în poveștile bunicii despre iele, acestea se hrănesc cu energia oamenilor, uneori ucigându-i prin procesul acestui tip de alimentație.

Jumătatea „bună” a acestui univers este reprezentat de Gardieni.  Dacă umbrele sunt fiicele demonilor, acești protectori ai omenirii sunt soldații îngerilor și, de altfel,  singurii care pot să ucidă o umbră. Cine sunt și cum au apărut, nu știu prea sigur pentru că autoarea nu ne-a oferit aceste detalii. Singurul detaliu mai „personal” al acestora fiind faptul că gardienii au o pereche aleasă de destin încă din ziua în care se nasc.

Lara are o istorie destul de tristă deoarece mereu a fost singură și fără prieteni. Fiind o umbră, aceasta ar trebui să se hrănească cu energia oamenilor, însă este doar pe jumătate, așa că mesele ei constau în energia naturii.

Toată viața s-a antrenat să se controleze, iar acum are un oarecare control, dar asta nu înseamnă că este un lucru bun. Pentru a obține acest praf de normalitate, tânăra de 18 ani a ales să fie mereu singură și astfel s-a închis în ea.

Iulian este preotul – gardian pe care l-am menționat anterior și i-a fost Larei mamă, tată, frate, bunică, bunic și cel mai bun prieten.  De aceea între cei doi s-a creat o relație indestructibilă.frumuseti-monstruoase-cover

Destinul protagonistei se schimbă în momentul în care aceasta îi întâlnește pe Adrian, Vlad și Diana, iar ulterior, Sebastian.

Colegă cu trei gardieni care au o oarecare repulsie față de ea, Lara află că sosirea ei în Valea Îngerilor, nu a fost întâmplătoare. Aici tânăra află ce înseamnă  dragostea, dar și motivul nașterii sale.

În încercarea de a face ceea ce este corect și să-i mulțumească pe toți, Lara se trezește prinsă între iubirea pentru Adrian și Sebastian. Oare cine este adevărata pereche a tinerei?

Din păcate povestea de dragoste a Larei trebuie să mai aștepte deoarece viața ei este pusă în pericol de profeția care spune că ea este cheia încheierii eternului război dintre umbre și gardieni. Să fie acest nou început pentru ea, finalul poveștii?

Cu un titlu sugestiv, Marina Neagu ne tentează, precum o umbră, să ne alăturăm ei în lumea îngerilor și a preafrumoaselor ispite care ne pândesc din întuneric și ne îmbie să citim o carte despre povești nemuritoare de dragoste, loialitate și secrete.

Titlu: Frumuseți monstruoase

Autor: Marina Neagu

Editura: Qunatum Publishers

Anul publicării: 2016

Nota: 3/5

Advertisements

2 thoughts on “Recenzie: Frumuseți monstruoase de Marina Neagu

  1. Alexandra Ioana G says:

    Superba coperta are aceasta carte
    Si imi place numele de Adrian foarte mult. Mi-aduce aminte de cineva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s