Recenzie: Fata din coșmaruri de Kendare Blake (Anna #2)

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte ce v-a impresionat în mod pozitiv, dar ați regretat că nu ați citit-o într-o altă perioadă?

Această senzație m-a cuprins și pe mine în timp ce am citit cărțile din seria „Anna” semnate de Kendare Blake.

Încă nu sunt sigură dacă „Fata din coșmaruri” merită într-adevăr 3 steluțe în loc de 4 și asta nu pentru că am putea considera textul o capodoperă a literaturii universale contemporane, ci pentru că autoarea a reușit să scrie o serie dark fantasy pentru adolescenți.

În urmă cu trei ani regretam că am citit „Anna în veșmânt de sânge” în timpul verii, deoarece consideram că romanul ar fi „mers” într-o zi de toamnă când plouă și nu ai chef de nimic altceva decât de o leneveală ca la carte. Acum, se pare, sunt nemulțumită că sunt prea „bătrână” pentru aventurile lui Cass în încercarea sa de a-și demonstra iubirea imposibilă și de a o ajuta pe Anna.

După ce în volumul anterior Anna și-a sacrificat viața de pe pământ pentru a-i salva pe Cass, Thomas și Carmel de la a fi uciși de Obeahman, tânărul vânător de fantome este bântuit de vină, considerându-se responsabil pentru destinul Annei.

Așa că nu este de mirare când amintirea iubitei sale din lumea de dincolo începe să îl bântuie în cele mai crude modalități, adesea punându-i viața în pericol. Obsesia lui pentru a se asigura că Anna are o viață de apoi liniștită și așa cum trebuie îl îndepărtează pe Cass de prezent, rupându-l de realitate, astfel prietenia lui este pusă la mari încercări de-a lungul romanului.

Un elemnt interesant  ce a fost adus în discuție este explicarea originii pumnalului său. Se pare că acesta este un fel de poartă către lumea de dincolo pe care adolescentul este dispus să o deschidă indiferent de consecințe. Această nebunie a lui Cass, transformată într-o obsesie distructivă, face ca tinerele adolescente să suspine, îndemându-le la visare cum numai Stefan Salvatore și Dimitri Belikov au mai reușit până acum, ceea ce poate fi considerat un punct forte al romanului.

Din păcate, însă, nu am reușit să simt acel dulce gust al iubirii adolescentine, ci gustul amar că am crescut și că acum, uitându-mă în spate, îmi doresc să rămân încremenită și eu, la fel ca Anna, la frumoasa vârstă de 16 ani când orice este posibil și aproape totul este permis.

Titlu: Fata din coșmaruri

Titlu original: Girl of Nightmares

Autor: Kendare Blake

Editura: Leda Edge

Anul publicării: 2017

Nota: 3/5

Advertisements

One thought on “Recenzie: Fata din coșmaruri de Kendare Blake (Anna #2)

  1. Alexandra Ioana G says:

    Pe mine seria asta de carti ma duce cu gandul la serialul Supernatural iar copertile mi se par infricosatoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s