Recenzie: V. de Laura Nureldin (Revertis #2)

Consider că este foarte greu să găsesc o carte „bună” în zilele noastre. Piața de fantasy și paranormal parcă este suprasaturată, iar personajele fantastice precum vampirii, vârcolacii sau zombii și-au pierdut din strălucirea de altă dată.

Cu toate acestea, Laura Nureldin m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Totul a început cu „Revertis”. În acest roman Laura relansează vampirii pe piața literară de paranormal. Vampirii ei sunt ființe cu un trecut tumultos și încearcă să-și găsească locul într-o lume în care oamenii abia dacă se acceptă pe ei între ei.

Vampirii Laurei sunt ființe puternice care trec peste orice obstacol. Ei supraviețuiesc cu goluri în suflet care sunt aproape de neumplut, căci atunci când iubesc, se dăruiesc cu totul.

Prezentul roman începe cu o transformare neașteptată și aduce în prim plan un vampir nou-născut care trebuie să învețe să trăiască după moarte. Walker Drake este un tânăr care are totul, mai puțin pe cineva care să-i aline singurătatea când ajunge acasă. Tristețea lui este atât de palpabilă încât atunci când o întâlnște pe străvechiul vampir Vareka, aceasta este atât de impresionată de povestea lui, încât îi oferă o șansă unică;  îl transformă pe tânăr în vampir și îi oferă posibilitatea să aleagă dacă acceptă să renunțe la umanitate sau să se bucure pentru o eternitate de ceea ce viața poate dărui.

Când veșnicia îi este oferită, practic, pe o tavă de argint, Drake, alege să testeze apele în care se scaldă acum. Învață totul de la zero, iar abia apoi încearcă să decidă dacă acceptă să își păstreze umanitatea sau să o arunce pe fereastră. Cu toate acestea lucrurile se complică atunci când Venice devine și ea o fiică a nopții.

Spre deosebire de domnul Walker, Venice vrea să se bucure și să „trăiască” fiecare clipă a vieții de după moarte. Vrea să recupereze anii pierduți ca ființă umană și pare că nu se teme de nimic; asta dacă nu luăm în considerare momentele în care se plictisește tot stând singură în casă.

Cu spiritul la fel de zdrobit ca tinerii vampiri este și însăși Vareka. Anticul vampir, are un trecut tumultos și plin de secrete, amărăciune și neîmpliniri. Când era om, a făcut totul pentru a fi cu bărbatul iubit, însă în momentul în care s-a simțit neapreciată, a plecat luând cu ea tristețea și amărăciunea. Acum empatia și emoțiile pozitive îi sunt niște străini și cu greu acceptă să mai aibă încredere în ceea ce simte.

Dacă ați citit „Revertis”, știți că există un personaj care deși are totul, nu și-a putut găsi alinarea pe care iubirea i-o poate oferi unei ființe; așa că doua parte a romanului îi este dedicată în totalitate. Lupta lui de a se reîntregi este destul de anevoioasă pentru că drumul spre fericirea la care râvnește este presărat cu obstacole supranaturale.

Trădări, manipulări, iubiri neîmpărtășite și multe lacrimi se ascund în paginile acestei cărți fenomenale. Pentru mine, umorul Laurei este pur și simplu fantastic și nu pot să nu observ că pe măsură ce publică o carte, aceasta este mai bună decât precedenta, “V” fiind preferata mea.

Voi ce cărți de-ale Laurei ați citit până acum? Vă invit în comentarii să îmi împărtășiți experiențele voastre literare.

Iar pe pagina de Twitter a blogului, puteți găsi citatele mele preferate din carte, dar și indicii depre viitoarea recenzie. ^^

Titlu: V

Autor: Laura Nureldin

Editura: Herg Benet

Anul publicării: 2018

Nota: 5/5

10 thoughts on “Recenzie: V. de Laura Nureldin (Revertis #2)

 1. Teodora C. says:

  La cât te-am auzit vorbind despre această carte, curiozitatea mea a crescut considerabil. Cred că anul acesta îi voi da o șansă seriei și sper din suflet să fie mai bună decât Regii Timpului deoarece aceea nu m-a impresionat prea mult.

  Liked by 1 person

  • Duca Blueheart says:

   Știu. Însă “Regii Timpului” este romanul de debut. Însă, în opinia mea, “Revertis” și “V” sunt bijuteriile coroanei pentru Laura. Mi-au plăcut mult și m-au influențat pozitiv în materie de gestionare a carierei. ^^

   Liked by 1 person

 2. Teodora C. says:

  În cazul ăsta, o să le dau o șansă. Dacă tu zici că se vede evoluția dintre romanul de debut și Revertis, atunci mă declar mai mult decât mulțumită și dispusă să îi mai acord o șansă autoarei.

  Liked by 1 person

  • Duca Blueheart says:

   Mi se pare că este ceva club de lectură pentru „Revertis” luna aceasta sau luna viitoare. Văzusem ieri ceva pe Facebook. Mă documentez și-ți trimit prin mesaj privat. ^^

   Like

  • Duca Blueheart says:

   Draga mea, acum poți citi „Revertis” și în engleză pentru că găsești PDF-ul pe amazon.com

   Zilele trecute fusese într-un giveaway. Știu că amazon.com organizează periodic astfel de promoții și poți să primești notificare pe e-mail când mai e un giveaway. De regulă, pune cărțile într-unul prin rotație (cam la 6 luni).

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s