Editura UP

Am observat că a trecut foarte mult de când am discutat, aici pe blog, despre ce se mai întâmplă în lumea cărților.  Astăzi vă propun să facem cunoștință cu o nouă editură de pe piața noastră, Editura UP.

„Bebelușul” acesta adorabil, sub numele juridic Unconventional Publishing, s-a născut din dorința de a crea o comunitate menită să reunească cititorii amatori, dar și pe cei de cursă lungă sub atenta îndrumare a Oanei Arion.

Personal, sunt foarte încântată de apariția acestei echipe pe piața literară autohtonă ,întrucât are o mulțime de idei care mă atrag foarte mult spre ei.

Primul lor proiect este o campanie care se adresează publicului tânăr care încă nu a părăsit băncile liceului. #Fiidiferit #Citeste este o campanie realizată de Editura UP în colaborare cu Editurile Tritonic, Quantum Publishers, Herg Benet și TREI. Autorii noștri preferați vor merge în școlile din București pentru a le demonstra adolescenților că nu toți scriitorii români sunt „morți” (atât fizic, cât și din punct de vedere al calității cărților scrise) și că este nevoie să își extindă orizonturile literare și pe plaiurile românești nu doar internaționale.

Eu sunt extrem de fericită datorită aceastei inițiative pe care o susțin, în speranța că proiectul va ajunge la inimile tinere a numeroși cititori. Îmi doresc ca prin sprijinul meu și al altor colegi din blogosferă, Editura UP să depășească granițele Bucureștiului, ajungând astfel și în alte orașe din țară.

Al doilea proiect este un club de lectură. Până nu de mult, nu prea cunoșteam noțiunea aceasta și fiind o nișă foarte mică, este important să încurajăm aceste evenimente. Nu doar pentru că putem să ne întâlnim cu autorii preferați, ci și pentru că avem posibilitatea de a ieși din zona noastră de confort literar și astfel vom putea descoperi titluri noi. Mai jos aveți o listă cu întâlnirile din următoarea perioadă a clubului Eu citesc!.

Pe lângă evenimentele interesante pe care această Editură le organizează, nu pot spune stop nici titlurilor care urmează să fie disponibile în cel mai scurt timp. Printre acestea numărăm și a treia ediție a seriei „Alina Marinescu” de Monica Ramirez, deși eu o consider a patra ediție pentru că este foarte important să nu uităm de unde am plecat. La început, primele trei volume ale seriei au făcut cunoștință cu publicul român în ediția de buzunar Crime Scene, apoi acestea au avut primele haine noi la Editura Tritonic unde a fost și publicată integral prima ediție a seriei.

A doua serie pe care o aștept cu interes este chiar seria Oanei Arion, „Nemuritor”. Aproape toate prietenele mele au citit-o și de multe ori îmi este ciudă că nu pot participa la dezbaterile lor despre cele cinci cărți care o alcătuiesc. Așa că pentru mine a devenit un must read pentru anul acesta.

Momentan, Editura se concentrează pe cele două autoare menționate mai sus și organizarea evenimentelor literare care mă fac să îmi doresc mai mult timp liber decât prevede legea și contractul de muncă. Însă echipa este în creștere și sunt sigură că de acum încolo vom avea o mulțime de surprize plăcute.

8 thoughts on “Editura UP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s